Skip to main content

Στέφανος Μάνος: Προφανώς οι Αριστεροί δεν παραιτούνται

Ο Στέφανος Μάνος τάχθηκε κατά των οικουμενικών σχημάτων διακυβέρνησης, σημειώνοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση κάνει ζημιά.

"Έχουν πολύ μεγάλο λάθος όσοι νομίζουν ότι με δραχμή τα πράγματα θα ήταν ευκολότερα, θα ήταν απείρως δυσκολότερα. Αν γυρίσουμε σε δραχμή, θα έχουμε μεγάλο πρόβλημα, γιατί είμαστε χώρα που δεν παράγουμε εδώ και χρόνια τίποτα. Δεν έχουμε μάθει να είμαστε ανταγωνιστικοί. Άρα δεν μπορούμε να αποτολμήσουμε κάτι που να μας βγάζει από τη "θαλπωρή" της Ε.Ε. Μόλις βγούμε εκτός ευρώ, θα βουλιάξουμε", δήλωσε μιλώντας στον FOCUS 103,6 ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος.

Αναφορικά με την αξιολόγηση ο κ. Μάνος δήλωσε: "Κανείς δεν λέει να κλείσει η αξιολόγηση με οποιοδήποτε κόστος. Έχουμε να κάνουμε με μυστικοπαθείς, μιλάμε με φήμες. Δεν αποκαλύπτουν τι κάνουν, κανείς δεν ξέρει ακριβώς τι διαπραγματεύεται η κυβέρνηση και αν διαπραγματεύεται".

"Ο κ. Τσακαλώτος είχε απειλήσει, ότι αν μειωνόταν το αφορολόγητο, θα παραιτείτο. Το αφορολόγητο μειώθηκε δύο φορές και δεν παραιτήθηκε. Προφανώς οι αριστεροί δεν παραιτούνται", σχολίασε με νόημα ο κ. Μάνος συμπληρώνοντας:

"Το αφορολόγητο μπορεί να μειωθεί, αλλά σημασία έχει να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να μειωθεί ταυτόχρονα η φορολογική κλίμακα. Είναι αδιανόητο οι μισοί Έλληνες να μην πληρώνουν φόρο εισοδήματος, απαιτώντας ταυτόχρονα από το κράτος τζάμπα παιδεία, νοσοκομεία κτλ. Ο κ. Τσίπρας, που είναι μαέστρος στην επικοινωνία δεν θα μπορούσε εξηγήσει στο λαό και να τον πείσει για την ανάγκη διεύρυνσης της φορολογικής βάσης; Να του πει ότι αυτό είναι το δίκαιο και το σωστό;"

Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό, ο κ. Μάνος σημείωσε ότι "ανώδυνες λύσεις για το θέμα αυτό δεν υπάρχουν πια. Θα μπορούσαν να υπάρχουν πριν από 10-20 χρόνια. Έχουμε μία κυβέρνηση που μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει, κάνει το ζήτημα του ασφαλιστικού χειρότερο, με τις χιλιάδες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις."

Ο Στέφανος Μάνος τάχθηκε κατά των οικουμενικών σχημάτων διακυβέρνησης, ενώ κληθείς να απαντήσει αν συμφωνεί με τη διενέργεια εκλογών δήλωσε: "Η κυβέρνηση αυτή μόνο ζημιά κάνει. Συμφωνώ απόλυτα σ' αυτό με τον κ. Μητσοτάκη. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το ταχύτερο."

Τέλος, ο κ. Μάνος αναφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς στον κ. Χουντή, ο οποίος ζήτησε την ακύρωση της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στη Fraport, ενώ διερωτήθηκε "πού είναι ο αρμόδιος υπουργός, να πει στον κ. Χουντή 'τι είναι αυτά που λες;"