Skip to main content

Χωρίς πληρωμές ακόμα στον ΟΑΣΘ - Στεφανίδης: Τη Δευτέρα τα χρήματα

Ούτε την Παρασκευή καταβλήθηκαν οι μισθοί Μαΐου στους εργαζόμενους, καθώς εκκρεμεί η τελική υπογραφή από το ΥΠΟΙΚ. Καθησυχάζει ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ

Καθησυχαστικός εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, σχετικά με το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων από τους εργαζομένους, παρ' ότι δεν έγινε ούτε σήμερα (Παρασκευή) η αναμενόμενη καταβολή των δεδουλευμένων για τον μήνα Μάϊο.

Ο κ. Στεφανίδης ξεκαθαρίζει πως το κώλυμα είναι αμιγώς διαδικαστικό και θα ξεπεραστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αποκλείοντας κάθε ενδεχόμενο για νέες κινητοποιήσεις.

Όπως δήλωσε στη Voria.gr ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, εκκρεμεί η τελική υπογραφή από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιου Λογιστικού του υπουργείου Οικονομικών, Βασίλη Κατριβέση, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Στεφανίδη, ο κ. Κατριβέσης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον νομικό εκπρόσωπο του ΟΑΣΘ στην Αθήνα και αναμένεται να τον συναντήσει την ερχόμενη Δευτέρα, 3 Ιουλίου, στις 9:30 ούτως ώστε να κινηθεί η διαδικασία για την καταβολή 6,3 εκατ. στον ΟΑΣΘ (τα 2.247.000 αφορούν το υπόλοιπο της κρατικής επιχορήγησης του Ιουνίου και τα υπόλοιπα 4.047.000 αφορούν την επιχορήγηση του Ιουλίου). Έτσι, θα ανοίξει ο δρόμος για την καταβολή των μισθών Μαΐου στους εργαζόμενους τη Δευτέρα το μεσημέρι, το αργότερο Τρίτη.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται, καθώς σήμερα συμπληρώθηκαν δύο μήνες χωρίς να τους έχουν καταβληθεί μισθοί. Μιλώντας στη Voria.gr ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, ανέφερε ότι το Δ.Σ. του Συνδικάτου θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα ή την Τρίτη, για να αποφασίσει, σε περίπτωση που δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα, εάν οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.

Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα να κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία από τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών για τη διαφορά του ΦΠΑ (ο ΟΑΣΘ εισέπραττε με 15% και απέδιδε με 24%), που ισοδυναμεί με ποσό 11 εκατ. ευρώ για τα έτη 2015 και 2016 καθώς και επιπλέον 7 εκατομμύρια για το έτος 2017. Με την είσπραξη και αυτών των ποσών ο ΟΑΣΘ αναμένεται να πάρει βαθιά οικονομική ανάσα.