Skip to main content

ΣτΕ: Παράνομη η ασφάλιση των δικαστικών υπαλλήλων στο ΜΤΠΥ

Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου για εγγραφή των υπαλλήλων του υπ. Δικαιοσύνης

Στην διεκδίκηση των εισφορών που κατέβαλαν στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων θα προχωρήσουν σύμφωνα με πληροφορίες αναδρομικά οι ασφαλισμένοι στην Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων καθώς η Ολομέλεια του ΣτΕ με απόφασή της (710/2017) έκρινε παράνομη την υποχρεωτική ασφάλισή τους στο εν λόγω ταμείο.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων προσέφυγε στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί απόφαση του Δ.Σ. του Ταμείου για εγγραφή των υπαλλήλων του υπουργείου Δικαιοσύνης οι οποίοι είχαν ζητήσει τη διαγραφή τους από το πρώην Ταμείο Νομικών καθώς και για εγγραφή των υπαλλήλων που διορίστηκαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης από 1.1.2011 και υπάγονταν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι η απόφαση του Δ.Σ. με την οποία επιχειρήθηκε η διεύρυνση του κύκλου των ασφαλισμένων στο Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων άνευ νομοθετικού ερείσματος είναι μή νόμιμη και άκυρη.

Κατόπιν αυτού, οι δικαστικοί υπάλληλοι φέρονται διατεθειμένοι να διεκδικήσουν αναδρομικά την επιστροφή των παρακρατηθέντων ποσών μέχρι σήμερα.