Skip to main content

Σταύρος Θεοδωράκης: Σύμμαχος μας ο Γιάννης Μπουτάρης

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, είχε, σήμερα, συνάντηση με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκης για την 82η ΔΕΘ

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ήταν ένας από τους ανθρώπους που έπεισε τον Σταύρο Θεοδωράκη να είναι υποψήφιος για το νέο κόμμα στην Κεντροαριστερά.

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο επικεφαλής του Ποταμιού, σήμερα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, στο πλαίσιο της επίσκεψή τους στη Θεσσαλονίκης για την 82η ΔΕΘ.

Ο κ. Θεοδωράκης μίλησε με θετικά λόγια για τον Γιάννη Μπουτάρη, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα, σύμμαχο του και «δήμαρχο της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής παράταξης».

«Τον δρόμο που προσπαθούμε να χαράξουμε και που τον χάραξε ο Μακρόν στη Γαλλία, δηλαδή, κέντρο ούτε αριστερά ούτε δεξιά, ριζοσπαστικές απόψεις, μεγάλες μεταρρυθμίσεις προς όφελος των πολιτών, τον έχει χαράξει και στο παρελθόν, ο Γιάννης Μπουτάρης. Είναι ένας δήμαρχος της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής παράταξης. Πάντα υπερασπίστηκε τη λογική, αλλά πάντα υπερασπίστηκε τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις, πολλά εκ των οποίων τα έχει κάνει πράξη στο δήμο. Άρα είναι σύμμαχος μας και είναι από τους ανθρώπους που μου έσπρωχναν σε αυτή την υποψηφιότητα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

Όπως σημείωσε, «θα δώσουμε μια μεγάλη μάχη για να ενώσουμε την παράταξη όχι να τη διχάσουμε». «Παλεύουμε, πολεμάμε, ενώνουμε και τελικά νομίζω ότι νικάμε. Νικάμε προς όφελος της χώρας ο αντίπαλος είναι τα πολλά και μεγάλα προβλήματα της χώρας», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στον Σταύρο Θεοδωράκη, δήλωσε ευχαριστημένος από το γεγονός ότι «ένας άνθρωπος ο οποίος δεν ήταν ανακατεμένος στη πολιτική, εμφανίστηκε, πάλεψε και αυτή τη στιγμή διεκδικεί την αρχηγία του κεντρώου χώρου».

«Του έχω πει επανειλημμένα ότι με ενοχλούν οι ορισμοί Κεντροαριστερά. Αυτό που λείπει στην Ελλάδα είναι ένας κεντρώος προοδευτικός χώρος ο οποίος παίρνει από παντού καλά και πετάει τα κακά. Αυτή είναι η λογική η δική μου και επειδή με το Σταύρο έχουμε πολλές συζητήσεις το τελευταίο διάστημα για το θέμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ξέρω πόσο πιστεύει στο γεγονός ότι η οποιαδήποτε αναγέννηση του κράτους θα προκύψει από την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αν τελικά γίνει ο αρχηγός του νέου κόμματος θα δώσει μεγάλη σημασία στην ΤΑ και του το εύχομαι φυσικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης.

Στη συνάντηση των δύο αντρών βρέθηκαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού και βουλευτής Γιώργος Αμυράς, ο αντιδήμαρχος τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άννα Αγγελίδου, ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης Νίκος Φωτίου και η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Καλυψώ Γούλα.