Skip to main content

Σταθάκης: Βασικός πυλώνας του ενεργειακού συστήματος η ΔΕΗ

Ο υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης για τον τομέα του ηλεκτρισμού περιλαμβάνει το άνοιγμα της αγοράς

Τα τρία ανοιχτά θέματα της διαπραγμάτευσης είναι η παραχώρηση μέρους των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, οι αρχές που θα διέπουν την παραχώρηση και το θέμα των δημοπρασιών ΝΟΜΕ, ανέφερε προ ολίγου μιλώντας στη βουλή ο υπουργός Ενέργειας Γ. Σταθάκης. Όπως είπε για αυτά τα θέματα ο ίδιος ενημέρωσε τις τοπικές κοινωνίες της Δ. Μακεδονίας και είχε "έναν ανοιχτό διάλογο με όλους τους εμπλεκομένους”.

Ο κ. Σταθάκης απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Παράταξης Γ. Μανιάτη δήλωσε ανοιχτός να ενημερώσει αναλυτικά για τα θέματα της διαπραγμάτευσης.

Παράλληλα ο υπουργός Ενέργειας τήρησε αποστάσεις από τα "σενάρια καταστροφολογίας και κατάρρευσης" της ΔΕΗ, αποδίδοντάς τα στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης να νομιμοποιήσει το σχέδιο για πλήρη ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού τομέα. "Επιτρέψτε μου να τηρήσω αποστάσεις, φυσικά και έχει προβλήματα η ΔΕΗ αλλά μακριά από τέτοια σενάρια από αυτούς που είναι ταγμένοι στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού τομέα” ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

Ο ίδιος τόνισε ότι η στρατηγική της κυβέρνησης για τον τομέα του ηλεκτρισμού περιλαμβάνει το άνοιγμα της αγοράς και την εφαρμογή των πολιτικών για ανταγωνισμού που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ωστόσο "πυλώνας του συστήματος θα είναι η ΔΕΗ”. Είμαστε σε διάλογο με όλους για να γίνουν όλα συντεταγμένα και με διαφανή τρόπο και κυρίως η κυβέρνηση να επιτύχει το στόχο να παραμείνει η ΔΕΗ βασικός πυλώνας και ταυτόχρονα να λειτουργήσουν οι αγορές όπως πρέπει” ανέφερε ο κ. Σταθάκης.