Skip to main content

Σταθάκης: Θετικές εξελίξεις για το ελληνικό χρέος στις 22 Μαΐου

Τα 2/3 των συνταξιούχων δεν θα υποστούν περικοπές στις συντάξεις τους, όπως ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Θετικές εξελίξεις αναμένονται στο Eurogroup της 22ας Μαΐου για το ζήτημα του ελληνικού χρέους, ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, προσθέτοντας ότι αν επαληθευτεί αυτή η εξέλιξη ο αντίκτυπος για τη χώρα θα είναι τεράστιος.

«Η σημερινή πτώση του επιτοκίου του 10ετούς ομολόγου στο 6% δείχνει τον θετικό αντίκτυπο που έχει η συμφωνία με τους θεσμούς. Το επιτόκιο του 10ετούς θα κατέβει στο 5% και ενδεχομένως στο 4% γεγονός που θα καταδείξει ότι η Ελλάδα μπαίνει στη ζώνη που δείχνει ότι γίνεται μια αξιόχρεη χώρα», τόνισε ο κ. Σταθάκης, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα 2/3 των συνταξιούχων δεν θα υποστούν περικοπές στις συντάξεις τους ενώ το 1/3 που έχει προσωπική διαφορά η μείωση που θα υποστεί είναι της τάξεως του 9%.

Ο κ. Σταθάκης δήλωσε ότι «καμία μονάδα της ΔΕΗ δεν θα πωληθεί» διευκρινίζοντας ότι «το 40% των λιγνητικών μονάδων θα μπει σε μια διαδικασία παραχώρησης με βάση τους κανόνες και την διαδικασία που προβλέπει η Κομισιόν».

Ο υπουργός Ενέργειας δήλωσε κατηγορηματικά ότι «η ΔΕΗ δεν κινδυνεύει με χρεοκοπία παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και πως ο ίδιος δεν είναι καθόλου ανήσυχος». Έκανε μάλιστα λόγο για «καταστροφολόγους και καταστροφολογία που βρίσκεται μακριά από μας».

Στήριξε επίσης τον Ευκλείδη Τσακαλώτο λέγοντας ότι «έχει κάνει μια πολύ καλή διετία ως υπουργός Οικονομικών. Έχει παίξει έναν πολύ θετικό ρόλο με πολύ σοβαρότητα και είναι άδικο να δέχεται επιθέσεις».