Skip to main content

Σταθάκης: Στόχος η προσέλκυση Ιρανών επενδυτών κυρίως στην ενέργεια

Bεβαίωσε τον Ιρανό αξιωματούχο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συμβάλλει στη βελτίωση των σχέσεων του Ιράν τόσο με την ΕΕ όσο και με τις ΗΠΑ.

Την πρόθεση της Ελλάδας να ενδυναμώσει τις σχέσεις της με το Ιράν, προσελκύοντας επενδυτές κυρίως στον τομέα της ενέργειας, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης στον Ιρανό υφυπουργό Εξωτερικών Ματζίντ Ταχτ-ε-Ραβαντσί, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.

Παράλληλα διαβεβαίωσε τον Ιρανό αξιωματούχο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα συμβάλλει στη βελτίωση των σχέσεων του Ιράν τόσο με τις υπόλοιπες χώρες τις Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και με τις ΗΠΑ, ειδικά όσον αφορά τον τραπεζικό τομέα, το θαλάσσιο εμπόριο και τη φορολόγηση αγαθών.

Ο κ. Ραβαντσί τόνισε ότι η επίσκεψή του αποτελεί συνέχεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Τεχεράνη, κατά την οποία συμφωνήθηκε ένας «οδικός χάρτης» συνεργασίας των δύο χωρών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη ναυτιλία και στον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο, τομείς στους οποίους η Ελλάδα διαθέτει πολύτιμη τεχνογνωσία.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών και Στρατηγικών Επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης.

Το βράδυ της Τρίτης οι κύριοι Ραβαντσί και Σταθάκης, καθώς και ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, παραβρέθηκαν σε συνάντηση εργασίας με Έλληνες και Ιρανούς επιχειρηματίες την οποία διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Enterprise Greece.