Skip to main content

Σε ποιες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας επεκτείνεται το φυσικό αέριο

Τι εξήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τον προγραμματισμό της περιόδου 2018 – 2022 για τις συνδέσεις του φυσικού αερίου.

Σε γενναία επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Κεντρική Μακεδονία προχωρά η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τους εμπλεκόμενους φορείς. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, στο 11ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Κεντρική Μακεδονία.

Ο κ. Σταθάκης είπε ότι η επέκταση του δικτύου προχωρά ικανοποιητικά στη Θεσσαλονίκη ενώ τόνισε ότι υπάρχουν πολύ φιλόδοξα σχέδια και για όλες τις περιοχές της Ελλάδας, εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός έδωσε πολύ συγκεκριμένα στοιχεία για τον προγραμματισμό, ο οποίος, όπως είπε προβλέπει ότι στο χρονικό διάστημα 2018 – 2022 θα κατασκευαστούν 336 χιλιόμετρα δικτύου, εκ των οποίων 73 στις Σέρρες, 38 στο Κιλκίς, 115 στην Κατερίνη, 70 στη Βέροια και την Αλεξάνδρεια και 40 στην Πέλλα και τα Γιαννιτσά.

Επίσης εξετάζεται η επέκταση του δικτύου και η σύνδεση κι άλλων αστικών κέντρων όπως η Έδεσσα, η Σκύδρα, η Αριδαία και η Νάουσα.