Skip to main content

Σταθάκης: Πολιτική αυτοκτονία η εκλογή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ - Δεν θα είμαι ούτε παρατηρητής στην Κεντρική Επιτροπή

«Την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την ήττα στις εκλογές την αποδίδω σε όλες τις επιλογές που έγιναν από το 2019 έως το 2023», είπε

Για όλους και για όλα, μετά την προαναγγελία της αποχώρησής του από τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο Γιώργος Σταθάκης, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ηγεσία του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας πως η ομάδα που τον περιβάλλει είναι ομάδα ήττας.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό KONTRA το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε πως αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και όπως ο ίδιος είπε, δεν πρόκειται να παρευρεθεί ούτε ως παρατηρητής στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Σταθάκης επέρριψε ευθύνες στα όσα έγιναν τους τελευταίους μήνες στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας πως το πρόγραμμα που αποφασίστηκε στο τελευταίος συνέδριο δεν υπάρχει πλέον. «Αυτό το πρόγραμμα ξεχάστηκε τη μέρα που ψηφίστηκε», ενώ τόνισε πως η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος δεν είχε σχέση με το πρόγραμμα και βασίστηκε λανθασμένα σε αυξήσεις μισθών, συντάξεων, διαχείριση των κόκκινων δανείων και μείωση των φόρων.

«Την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την ήττα στις εκλογές την αποδίδω σε όλες τις επιλογές που έγιναν από το 2019 έως το 2023», είπε ρίχνοντας τα βέλη στις επιλογές της ηγεσίας του Αλέξη Τσίπρα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σταθάκης είπε πως το πρόβλημα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ πως ο Αλέξης Τσίπρας διασφάλιζε και την κυβερνησιμότητα. Αναφερόμενος στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει ως «προπατορικό αμάρτημα» την συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝΕΛ για τον σχηματισμό κυβέρνησης από το 2015 έως το 2019.

«Το 2015-2019 είναι μία συζήτηση που θα έπρεπε να γίνει», είπε λέγοντας πως μετά τις δεύτερες εκλογές και την εμπιστοσύνη του κόσμου με δεδομένο πως είχε υπογραφεί η συμφωνία με τους δανειστές, υπήρχαν πολιτικές επιλογές που δεν αξιοποιήθηκαν.

«Το 2015-2019 κρίθηκε στις εκλογές του 2019 όταν οι πολίτες μας εμπιστεύθηκαν. Το 2023 ήταν καταστροφή στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί χάσαμε την εκλογική μας βάση», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος επίσης στην στρατηγική του κόμματος ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε πως ο λαϊκισμός δεν είναι μία επιλογή η οποία οδηγεί σε νίκες στις εκλογές. Την ίδια ώρα σχολιάζοντας τον Στέφανο Κασσελάκη, ξεκαθάρισε πως αποτελεί μία πολιτική αυτοκτονία για τον ΣΥΡΙΖΑ η εκλογή του στην ηγεσία του κόμματος. Παράλληλα σχολιάζοντας το περιβάλλον του νέου προέδρου τόνισε πως η ομάδα που τον περιβάλλει είναι ομάδα ήττας, «δείχνοντας» πρόσωπα όπως η Θεοδώρα Τζάκρη και ο Παύλος Πολάκης.