Skip to main content

Σταθάκης: Για το 2017 θα ανακοινώσουμε τριπλασιασμό επενδύσεων

Η κυβέρνηση δίνει το στίγμα, μέσω του αναπτυξιακού νόμου, που ενισχύει μικρομεσαίες επενδύσεις, ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας.

Τριπλασιασμό των επενδύσεων μέσα στο 2017 θα ανακοινώσει η κυβέρνηση στο τέλος του έτους, δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, που επισήμανε πως «η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη στις επενδύσεις, καθώς η ανάκαμψη εξ' ορισμού ταυτίζεται με τις ιδιωτικές επενδύσεις πρωτίστως».

Όσοι αμφισβητούν την δυναμική των επενδύσεων, να δουν την εικόνα του 2017, τα στοιχεία που δείχνουν την εμπιστοσύνη των ιδιωτών επενδυτών και ισχυρή ανάκαμψη, που στηρίζουν τις εξαγωγές, την τεράστια άνοδο του τουρισμού και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, πρόσθεσε.

Ως παράδειγμα του κλίματος που έχει αλλάξει, κατά την άποψή του, ο κύριος Σταθάκης ανέφερε την ανάκαμψη των τουριστικών επενδύσεων στην Αθήνα, όπου όπως είπε χτίζονται 12 μεγάλα ξενοδοχεία.

Δεν υπάρχει θέμα επενδύσεων που θέλουμε και άλλων που δεν θέλουμε, επισήμανε, διευκρινίζοντας πάντως πως «η κυβέρνηση δίνει το στίγμα, μέσω του αναπτυξιακού νόμου, που ενισχύει μικρομεσαίες επενδύσεις για παράδειγμα».

Σχετικά με την ΔΕΗ, ο κ. Σταθάκης υποστήριξε πως η κυβέρνηση κινήθηκε «στη λογική του ότι η χώρα καταδικάστηκε επειδή η ΔΕΗ ήταν μονοπώλιο στο λιγνίτη.
Αυτό το θέμα αυστηρά και μόνο διαπραγματευτήκαμε, μετά την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, για το 40%. Αρνηθήκαμε οποιαδήποτε άλλη διαπραγμάτευση και σε αυτή τη θέση επιμένουμε. Θέλουμε η ΔΕΗ να συμμορφωθεί με το αναπόδραστο και ως εκεί».

Παράλληλα, ο κύριος Σταθάκης διέψευσε πως υπάρχει ενδεχόμενο να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, υποστηρίζοντας πως το γεγονός ότι η ΡΑΕ ρύθμισε τα προηγούμενα χρέη. «Εμείς επιμείναμε να απορροφηθούν σε βάθος πενταετίας, χωρίς να οδηγηθούμε σε αυξήσεις τιμών. Το βλέπω δύσκολο να μην καλυφθούν από τους καταναλωτές, αλλά θα υπάρξουν άλλες λύσεις, ώστε να μην υπάρξουν αυξήσεις», είπε.