Skip to main content

Σταθάκης: Δεν υπάρχει περίπτωση να μην κλείσει η β' αξιολόγηση

Ο υπουργός Περιβάλλοντος χαρακτήρισε κοινό τόπο το ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο, όπως και το ότι μπορεί να κλείσει.

Απέρριψε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης τα περί καθυστέρησης έως τον Απρίλιο του κλεισίματος της β' αξιολόγησης, μιλώντας στον Real FM.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα αν η αξιολόγηση «θα σέρνεται» μέχρι την άνοιξη ή αν θα τελειώσουμε μέσα στον Ιανουάριο, ο κ. Σταθάκης χαρακτήρισε κοινό τόπο το ότι η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει το συντομότερο, όπως και το ότι μπορεί να κλείσει.

Πρόσθεσε ότι πρόβλημα παραμένει ο τρόπος με τον οποίο θα υπάρξει συμφωνία, «με δεδομένη την τοποθέτηση του ΔΝΤ και αυτό το στρατηγικό πρόβλημα πρέπει να λυθεί για να φτάσουμε σε συμφωνία».

«Δεν θεωρώ ότι υπάρχει σενάριο για Απρίλιο, το θεωρώ αδύνατο» συμπλήρωσε, ενώ τόνισε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να μην κλείσει η β' αξιολόγηση».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος σημείωσε ακόμη ότι το 2017 και το 2018 έχει κλείσει ουσιαστικά χωρίς οποιονδήποτε νέο φόρο, χωρίς επιπρόσθετα μέτρα.

Απαντώντας σε άλλη σχετική ερώτηση, υπογράμμισε πως δεν υπάρχει τετάρτο μνημόνιο, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση συζητεί ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, το τετραετές πρόγραμμα 2016 - 2020.

Ερωτηθείς για τα σενάρια πρόωρων εκλογών, αφού σημείωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην κλείσει η β' αξιολόγηση, δήλωσε φανατικός υποστηρικτής της τετρατετίας και σημείωσε πως δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι που θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.