Skip to main content

Στάση εργασίας των μηχανικών

Στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00 θα πραγματοποιήσουν αύριο Παρασκευή οι μηχανικοί, γεωτεχνικοί και ακαδημαϊκοι των Πολυτεχνείων και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.
Στάση εργασίας από τις 11.00 έως τις 15.00 θα πραγματοποιήσουν αύριο Παρασκευή οι μηχανικοί, γεωτεχνικοί και ακαδημαϊκοι των Πολυτεχνείων και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

«Αποδιαρθρώνεται οτιδήποτε υγιές στον τόπο», τόνισε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ι. Αλαβάνος, εξηγώντας ότι «με την πολιτική της στο φορολογικό, η κυβέρνηση θα εντάξει αναγκαστικά στη γενιά των 700 ευρώ, χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους πολιτικούς μηχανικούς».

Είπε ακόμη ότι με το ασφαλιστικό «θα υπάρξει περαιτέρω δραματική πτώση στις οικοδομικές δραστηριότητες», σημειώνοντας ότι μόνον το 2009 υπήρξε μείωση οικοδομικών αδειών κατά 29%. Υπογράμμισε, δε, την ανάγκη αύξησης της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ για έργα ανάπτυξης.

Από την πλευρά των ακαδημαϊκών, ο πρύτανης του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, υπογράμμισε ότι από τη στιγμή που δεν ρυθμίζεται το θέμα της ισοτιμίας των διπλωμάτων πενταετούς διάρκειας, τα οποία χορηγούνται από πολυτεχνικες σχολές με μεταπτυχιακά, «η πολιτεία διαπράττει μια μεγάλη αδικία εις βάρος πολλών χιλιάδων πολιτών».

«Η σύγκριση των πολυτεχνικών σχολών της Ελλάδας έχει γίνει με αυτές των καλύτερων πανεπιστημίων των ΗΠΑ και του Καναδά. Έπρεπε, προ πολλού, να είχε γίνει η αναγνώριση της ισοτιμίας και γι αυτό δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε», επεσήμανε για το θέμα ο πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Γ. Ζέρβας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου, Θ. Μαρκόπουλος, δήλωσε ότι «ζητάμε αξιολόγηση και εύλογη κατάταξη των πτυχίων στην Ελλάδα» και συμπλήρωσε ότι «συμμετέχουμε στη στάση εργασίας, γιατί διαμαρτυρόμαστε ευρύτερα για την αντιμετώπισή μας από το Υπουργείο Παιδείας και δια βίου Μάθησης». Έκανε δε γνωστό, πως «αν και έχουμε ζητήσει εδώ και μήνες συνάντηση με τον κ. Πανάρετο, δεν έχει ανταποκριθεί».