Skip to main content

Στάση εργασίας σήμερα των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης

Η στάση εργασίας, που προκήρυξε για σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ, θα πραγματοποιηθεί από τις 11.30 π.μ. έως το τέλος της της πρωινής βάρδιας.

Στην πανελλαδική στάση εργασίας θα συμμετάσχει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης εν όψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου «σκούπα» του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η στάση εργασίας, που προκήρυξε για σήμερα η ΠΟΕ-ΟΤΑ, θα πραγματοποιηθεί από τις 11.30 π.μ. έως το τέλος της της πρωινής βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ διεκδικούν:

1)    Άμεση Νομοθετική ρύθμιση για τη μη περικοπή του Ανθυγιεινού και Επικίνδυνου Επιδόματος .
2)    Υπολογισμό στις συντάξιμες αποδοχές του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής εργασίας με τροποποίηση του άρθρου 4 του Ν.3660/2008 και συνέχιση χορήγησης των μισθολογικών κλιμακίων που προβλέπονταν με το άρθρο 4 του Ν.3660/2008 και με το νέο μισθολόγιο (Ν.4354/2015).
3)     Άμεση επαναφορά της διάταξης που αποσύρθηκε από το σχέδιο Νόμου για την  «Αξιολόγηση» και αφορά στις μετατάξεις, χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης.
4)    Στους Δημοτικούς Αστυνομικούς και στους Σχολικούς Φύλακες που επέστρεψαν με το Ν. 4325/2015 να υπολογιστεί στις αποδοχές τους και η υπερβάλλουσα μείωση και η κατάταξή τους στα νέα Μ.Κ. του Ν.4354/2015 να γίνει με το σύνολο των αποδοχών τους.
5)    Να μην υπάρχει βαθμολογική καθήλωση στους εργαζομένους Δ.Ε. που έχουν διοριστεί με τυπικό προσόν την εμπειρία!!!
6)    Άμεση επίλυση της μισθολογικής υποβάθμισης των εργαζομένων Δ.Ε. κατηγορίας που έχουν προσληφθεί ή μεταταχθεί με τυπικό προσόν την εμπειρία.
7)    Επίλυση του προβλήματος της παροχής των Μ.Α.Π. παρελθόντων ετών σύμφωνα με την πρόταση που εγγράφως έχει καταθέσει η Ομοσπονδία.