Skip to main content

Στάση εργασίας αύριο στους δήμους

Ρολά κατεβάζουν αύριο οι δήμοι όλης της χώρας λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η ΠΟΕ- ΟΤΑ για τους εργαζομένους με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου.
Ρολά κατεβάζουν αύριο οι δήμοι όλης της χώρας λόγω της 24ωρης απεργίας που προκήρυξε η ΠΟΕ- ΟΤΑ για τους εργαζομένους με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου και 4ωρης στάσης εργασίας από τις 7:30 π.μ. έως τις 11:30 μ.μ. για όλο το υπόλοιπο προσωπικό.

Ζητούν την ανάκληση της αναστολής των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και τη μετατροπή όλων των συμβάσεων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε αορίστου χρόνου με την ταυτόχρονη κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί όλους τους εργαζομένους σε συγκέντρωση στις 9:00 π.μ. έξω από τον Άρειο Πάγο, όπου θα συγκεντρωθούν επιτροπές συμβασιούχων και φορείς κατά τη συζήτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για τη δυνατότητα των πολιτικών δικαστηρίων να εξετάζουν τη δυνατότητα της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή έργου σε αορίστου χρόνου εφόσον καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.