Skip to main content

Σταρκ: Οι αγορές δεν κατανοούν τις μεταρρυθμίσεις

Την άποψή του ότι οι αγορές δεν έχουν κατανοήσει τη φύση των μεταρρυθμίσεων των χωρών της Ευρωζώνης, καθώς συγχέεται ο δημοσιονομικός καταναγκασμός με τη δημοσιονομική μεταρρύθμιση, καταθέτει σε άρθρο
Την άποψή του ότι  οι αγορές δεν έχουν κατανοήσει τη φύση των μεταρρυθμίσεων στις οποίες προχωρούν οι χώρες της Ευρωζώνης, καθώς συγχέεται ο δημοσιονομικός καταναγκασμός με τη δημοσιονομική μεταρρύθμιση, καταθέτει  σε σημερινό άρθρο του στους Financial Times το μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Γιούργκεν Σταρκ.

Σύμφωνα με τον κ. Σταρκ, οι δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχωρούν οι χώρες της Ευρωζώνης θα συμβάλουν ώστε ο ρυθμός ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα να επιταχυνθεί και προσθέτει ότι «αυτό που είναι κρίσιμο, είναι να μην αποτελέσουν οι μεταρρυθμίσεις μία μεμονωμένη πολιτική αντίδραση, αλλά μία θεμελιώδη αλλαγή δημοσιονομικής στρατηγικής – μία στρατηγική που θα παράγει πρωτογενή πλεονάσματα τώρα και στο μέλλον».

Τέλος, το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ ανέφερε ακόμη ότι «οι αλλαγές που πραγματοποιούνται είναι δομικού χαρακτήρα. Τα φορολογικά συστήματα προσαρμόζονται και οι δαπάνες γίνονται πιο υποστηρικτικές της ανάπτυξης».