Skip to main content

Στανόγεβιτς: Απόλυτη προτεραιότητα η απόκτηση τερματοφύλακα (video)

Ο προπονητής του «Δικεφάλου» παράλληλα αναφέρθηκε στη χρησιμοποίηση του Δημήτρη Πέλκα σε ρόλο επιθετικού μεσου αλλά και στη χρησιμοποίηση του 3-4-3

Την ικανοποίησή του για την εμφάνιση του Ρόμπερτ Μακ εξέφρασε ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς μετά την ήττα του ΠΑΟΚ από τη Γάνδη.

Ο προπονητής του «Δικεφάλου» παράλληλα αναφέρθηκε στη χρησιμοποίηση του Δημήτρη Πέλκα σε ρόλο επιθετικού μεσου αλλά και στη χρησιμοποίηση του 3-4-3.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς:

Για την εικόνα που σχημάτισε από το φιλικό κόντρα στη Γάνδη: «Σε γενικές γραμμές ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας, σαν ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι κόντρα σε μια καλή ομάδα. Είχαμε καλές και κακές στιγμές, σε γενικές γραμμές είμαι ικανοποιημένος για ένα τέτοιο παιχνίδι σε μια τέτοια στιγμή. Είναι καλό που δίνουμε δυνατά παιχνίδια, σε γενικές γραμμές είδα αυτό που ήθελα να δω, χωρίς να είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα φυσικά».

Για τη χρησιμοποίηση του Πέλκα ως κεντρικού χαφ: «Ο Πέλκας ήταν καλός σε αυτή τη θέση. Θέλαμε έναν πιο επιθετικογενή μέσο για αυτό το παιχνίδι και ο Πέλκας ανταποκρίθηκε πολύ καλά σε αυτό το ρόλο. Γενικά θέλουμε παίκτες που έχουν επιθετικά χαρίσματα και αν θα χρειαστούμε άλλον παίκτη θα το δούμε τις επόμενες μέρες».

Για το 3-4-3: «Δεν είναι ένα σχήμα που θα το αφήσουμε στην άκρη, το έχουμε δουλέψει μόνο σε 1-2 προπονήσεις. Δεν θα είναι το βασικό μας σύστημα, θα είναι μια εναλλακτική λύση ανάλογα από το παιχνίδι, ο βασικός σχηματισμός θα είναι το 4-4-2 που θα χρησιμοποιήσουμε και στο επόμενο παιχνίδι».

Για τον νέο τερματοφύλακα και την παρουσία του Μακ: «Για τον Μακ ήταν η πρώτη του σοβαρή προπόνηση, ήταν επικίνδυνος και μέσα στις φάσεις και δημιούργησε τρεις καλές στιγμές. Γνωρίζουμε τι μπορεί να μας δώσει. Για το θέμα του τερματοφύλακα είναι απόλυτη προτεραιότητα να αποκτήσουμε».

Για την παρουσία του Λεβέκ: «Ήταν το πρώτο του παιχνίδι, αγωνίστηκε στην αριστερή πλευρά στο 3-4-3, δεν είναι σωστό να κάνουμε κρίσεις για παίκτες που έπαιξαν ένα σύστημα που δουλέψαμε μία μέρα. Μετά και τα επόμενα φιλικά θα πούμε περισσότερα».