Skip to main content

Σταϊκούρας: Καταλύτης η Αλεξανδρούπολη για εφοδιαστική αλυσίδα και διεθνές εμπόριο

Από τον ακριτικό Έβρο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για τη γεωστρατηγική αξιοποίηση της Αλεξανδρούπολης

Τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί στους τομείς των υποδομών και των μεταφορών, με σκοπό την ανάπτυξη της Θράκης, του Έβρου και της Αλεξανδρούπολης, παρουσίασε, σήμερα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο  East Macedonia & Thrace Forum που διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Αλεξανδρούπολη, από τη City Hub Event.

«Η Αλεξανδρούπολη αποκτά ρόλο καταλύτη για την εφοδιαστική αλυσίδα και το διεθνές εμπόριο», τόνισε ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος αναφέρθηκε, εκτενώς, στις ενέργειες που αφορούν στην αξιοποίηση της γεωστρατηγικής αξίας του Λιμένα της Αλεξανδρούπολης, όπως η δυνατότητα δημιουργίας πολυτροπικού διαδρόμου μεταφορών με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, αλλά και η ανάπτυξη μιας ακόμη γραμμής αλληλεγγύης (solidarity lane), με αντικείμενο τη μεταφορά ουκρανικών προϊόντων. 

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών παρουσίασε αναλυτικά οκτώ πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από το Υπουργείο για την ανάπτυξη της Θράκης, του Έβρου και της Αλεξανδρούπολης και αφορούν:

  •     Αξιοποίηση του Λιμένα της Αλεξανδρούπολης
  •     Βελτίωση της Οδικής Σύνδεσης με την Τουρκία
  •     Κατασκευή της Ανατολικής Περιφερειακής Οδού Αλεξανδρούπολης
  •     Μελέτη Φράγματος Δερείου
  •     Κατασκευή Λιμνοδεξαμενής Ξηροποτάμου στη Σαμοθράκη
  •     Αντικατάσταση και Υπογειοποίηση Αρδευτικών Δικτύων ΤΟΕΒ Ερυθροποτάμου
  •     Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση και Τεχνική Διαχείριση Κτιρίων Στέγασης Υπηρεσιών πέντε (5) Αστυνομικών Διευθύνσεων και
  •     Αναβάθμιση Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης.

«Αυτές τις πρωτοβουλίες έχουμε την ισχυρή βούληση να τις «τρέξουμε» με καλούς ρυθμούς, με ποιότητα και αποδοτικότητα, ώστε να μπορούμε τεκμηριωμένα να ισχυριζόμαστε ότι η χώρα μας ενισχύει τη θέση της ως θετικό παράδειγμα, ως «παίκτης» θετικής μνημόνευσης», κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.