Skip to main content

Στα χέρια της ιταλικής αστυνομίας καταζητούμενοι μαφιόζοι

Οι ιταλικές αρχές δήλωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν τον αδερφό του πλέον καταζητούμενου μαφιόζου της Ιταλίας μαζί με ακόμα 18 ανθρώπους που κατηγορούνται ότι βοηθούσαν τον αρχηγό της Κόζα Νόστρα Ματέο Μεσί
Οι ιταλικές αρχές δήλωσαν σήμερα ότι συνέλαβαν τον αδερφό του πλέον καταζητούμενου μαφιόζου της Ιταλίας μαζί με ακόμα 18 ανθρώπους που κατηγορούνται ότι βοηθούσαν τον αρχηγό της Κόζα Νόστρα Ματέο Μεσίνα Ντενάρο να διαφύγει της σύλληψης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Γκόλεμ 2», στην οποία πήραν μέρος περισσότεροι από 200 αστυνομικοί από το Παλέρμο και το Τραπάνι της Σικελίας, συνελήφθη ο Σαλβατόρε Μεσίνα Ντενάρο, αδερφός του αρχινονού. Μαζί του συνελήφθησαν και 18 ακόμα άνθρωποι οι οποίοι, σύμφωνα με τις αρχές, ήταν μέλη ενός κυκλώματος γύρω από τον «άρχηγό των αρχηγών» της Κόζα Νόστρα που κρύβεται από το 1993.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες επειδή οργάνωναν τη μυστική αλληλογραφία του νονού Ματέο Μεσίνα Ντενάρο «προκειμένου να τον βοηθήσουν να διαφύγει της σύλληψης», αναφέρει μία ανακοίνωση της αστυνομίας. Άλλες κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν περιλαμβάνουν σχέσεις με τη μαφία, παράνομη μεταφορά αγαθών και εκβιασμό.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι δήλωσε ότι αυτές οι συλλήψεις είναι το αποτέλεσμα μίας από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις που έκανε η αστυνομία την τελευταία δεκαετία και η οποία αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες σύλληψης του Ματέο Μεσίνα Ντενάρο. «Εξαρθρώσαμε το ταχυδρομικό σύστημα του πιο επικίνδυνου νονού της σικελικής μαφίας», δήλωσε ο Μαρόνι σε ανακοίνωσή του. «Ο κλοιός σφίγγει γύρω του και είμαι αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να τον συλλάβουμε σύντομα».

Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι ο αρχηγός της σικελικής μαφίας κρύβεται κοντά στο οικογενειακό του σπίτι στο Καστελβετράνο, κοντά στο Τραπάνι, και κινείται μεταξύ ασφαλών κρησφύγετων. Η ιταλική αστυνομία έχει επιφέρει τα τελευταία χρόνια σημαντικά χτυπήματα στη μαφία με τη σύλληψη αρκετών από τους μεγάλους νονούς της, μεταξύ αυτών του Μπερνάρντο Προβεντσάνο το 2006 και του διάδόχου του Σαλβατόρε Λο Πίκολο.