Skip to main content

Στα χαρτιά τα περιβαλλοντικά έργα για τη Θεσσαλονίκη

Χάσμα λόγων και έργων χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ, Θ. Καράογλου, με αφορμή σειρά έργων που αφορούν στην ανάπτυξη του νομού Θεσσαλονίκης και κατ΄ επέκταση της Βόρειας Ελλάδας που παρα
Χάσμα λόγων και έργων χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ο βουλευτής της ΝΔ, Θ. Καράογλου, με αφορμή σειρά έργων που αφορούν στην ανάπτυξη του νομού Θεσσαλονίκης και κατ΄ επέκταση της Βόρειας Ελλάδας που παραμένουν στα χαρτιά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ερώτηση του βουλευτή, η μετεγκατάσταση της ΔΕΘ, η θαλάσσια αστική συγκοινωνία, η πεζοδρόμηση της παλιάς παραλίας, η δημιουργία διαδρόμων για τον πεζό και τον ποδηλάτη, η προώθηση προγράμματος πολεοδομικής ανασυγκρότησης, η ανάπλαση πλατειών, η προστασία του Θερμαϊκού Κόλπου, η υποθαλάσσια αρτηρία, η χωροθέτηση της Ζώνης Καινοτομίας Θεσσαλονίκης, είναι μερικά μόνο από τα μη υλοποιήσιμα έργα που έχουν μείνει στα χαρτιά.

«Η προχειρότητα και η έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτήν την κυβέρνηση. Η ανάπτυξη για τη Θεσσαλονίκη μένει στα χαρτιά, με αποτέλεσμα οι πολίτες, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης να στερούνται σημαντικά έργα υποδομής, που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους. Ο βηματισμός ανάπτυξης ακόμη δεν έχει βρεθεί, το αρμόδιο Υπουργείο κωφεύει απέναντι στους τοπικούς φορείς και η Θεσσαλονίκη χάνει το τρένο της ανάπτυξης», αναφέρει ο βουλευτής και ζητά από την αρμόδια υπουργό να προχωρήσουν στην υλοποίηση των έργων υποδομής, τα οποία κρίνονται αναγκαία για την Θεσσαλονίκη.