Skip to main content

Στα ράφια της ΑΒ Βασιλόπουλος μπαίνει η Ελληνική Αγορά ΑΕ

Συμφωνία συνεργασίας με την αλυσίδα super market ΑΒ Βασιλόπουλος ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει η βορειοελλαδική εταιρεία παραγωγής και εμπορίας χυμού ροδιού, «Ελληνική Αγορά ΑΕ», ενώ παράλληλα σχεδιάζε
Συμφωνία συνεργασίας με την αλυσίδα super market ΑΒ Βασιλόπουλος ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει η βορειοελλαδική εταιρεία παραγωγής και εμπορίας χυμού ροδιού, «Ελληνική Αγορά ΑΕ».

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών είναι σε προχωρημένο επίπεδο και ήδη μέσα στον Ιανουάριο εκτελέστηκε μια πρώτη πιλοτική παραγγελία, η οποία έχει τοποθετηθεί στα ράφια της αλυσίδας. Ανάλογες συνεργασίες, σύμφωνα με τον κ. Θεόδωρο Αναστασιάδη, υπεύθυνο στο τμήμα παραγωγής της επιχείρησης, υπάρχουν και με όλες τις υπόλοιπες μεγάλες λιανεμπορικές αλυσίδες που έχουν αναπτύξει δίκτυο στη χώρα, όπως για παράδειγμα η Μασούτης, η Μάκρο, η Carrefour κλπ.

Αν και η εταιρεία υφίσταται για πολλές δεκαετίες, εντούτοις η εμπλοκή της με το αντικείμενο της παραγωγής, μεταποίησης και εμπορίας του ροδιού ξεκινά μόλις από το 2006, όταν και δημιουργήθηκε η παραγωγική μονάδα που διαθέτει στο Λάκωμα της Χαλκιδικής. Ο μηχανολογικός εξοπλισμός που έχει τοποθετηθεί στο εργοστάσιο είναι από τους πιο σύγχρονους, έχει προέλευση από το Ισραήλ και στην Ελλάδα τον έχει αγοράσει μόνον ένας ακόμη επιχειρηματίας από την Πελοπόννησο, ο οποίος επίσης ασχολείται σοβαρά με το αντικείμενο του ροδιού.

«Είμαστε μια καθετοποιημένη επιχείρηση», τονίζει ο κ. Αναστασιάδης κι εξηγεί ότι η Ελληνική Αγορά ΑΕ εκτός από τα 400 στρέμματα ιδιόκτητης φυτείας ροδιού που διαθέτει στην Αλιστράτη Σερρών, «συνεργαζόμαστε μέσω συμβολαιακής γεωργίας και με πολλούς αγρότες σε όλη τη χώρα». Στο πλαίσιο αυτό έχουν συναφθεί συμβόλαια για περίπου 2.000 στρ., και το ενδιαφέρον διαρκώς πολλαπλασιάζεται. Η τελευταία παραγωγή ήταν στους περίπου 200 τόνους ροδιού (τα επόμενα χρόνια, όταν οι φυτείες θα μεγαλώσουν, η παραγωγή θα φθάσει τους 2-3 τόνους ανά στρέμμα), οι οποίοι χυμοποιήθηκαν και πήραν το δρόμο για τα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Πάντως, η ζήτηση στην αγορά είναι πολύ μεγαλύτερη και για αυτό η εταιρία εισάγει συμπυκνωμένο χυμό και από το εξωτερικό, τον οποίο επεξεργάζεται, εμφιαλώνει και κατόπιν εμπορεύεται.

Εφόσον η ζήτηση εξακολουθήσει να κινείται σε υψηλά επίπεδα, στα σχέδια της επιχείρησης είναι να προχωρήσει στην ανέγερση καινούριας παραγωγικής μονάδας. Έχει επιλέξει, μάλιστα, αυτό να το κάνει κοντά στην περιοχή που διατηρεί τις ιδιόκτητες φυτείες της, και στο πλαίσιο αυτό έχει αποκτήσει την απαραίτητη γη στην Αλιστράτη Σερρών. Όσον αφορά στην υπάρχουσα μονάδα, στο Λάκωμα, η δυναμικότητά της είναι στα περίπου 4,5 -5 εκατ. τεμάχια ετησίως.