Skip to main content

Στα πράσα δύο διακινητές που μετέφεραν 18 Σύρους στην Εγνατία Οδό

Χειροπέδες σε ένας Σύρο και έναν Βούλγαρο που μετέφεραν παρανόμως με βανάκι πρόσφυγες, στο ύψος των διοδίων του Προφήτη, έξω από τη Θεσσαλονίκη

Στη σύλληψη δύο μελών κυκλώματος που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά και προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για αλλοδαπούς ηλικίας 21 και 35 ετών, Σύρος και Βούλγαρος, αντιστοίχως, σε βάρος των οποίων, αλλά και δύο ακόμη συνεργών τους, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας σχημάτισαν δικογραφία, κατά περίπτωση, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και για παράνομη μεταφορά - προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες χθες Σάββατο στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης, ακινητοποιήθηκε όχημα τύπου VAN που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας εξωτερικού, προκειμένου να ελεγχθεί. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε οτι οι δύο συλληφθέντες, ως οδηγός και συνοδηγός αντίστοιχα, μετέφεραν συνολικά δεκαοχτώ αλλοδαπούς (υπήκοοι Συρίας) εκ των οποίων δύο ανήλικοι, που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής τους στην Ελληνική επικράτεια.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί, έναντι χρηματικού ποσού είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, με τελικό προορισμό χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ενδιάμεση στάση τη Θεσσαλονίκη.

Κατασχέθηκε το όχημα ως μέσα μεταφοράς, καθώς και 2 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Φωτογραφία αρχείου