Skip to main content

Στα όριά τους οι φαρμακοποιοί της Μαγνησίας

Για διαστρέβλωση του κοινωνικού ρόλου του φαρμακοποιού εγκαλεί την κυβέρνηση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας, τονίζοντας ότι οι φαρμακοποιοί της περιοχής έχουν φθάσει στα όριά τους.
Για διαστρέβλωση του κοινωνικού ρόλου του φαρμακοποιού εγκαλεί την κυβέρνηση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας, τονίζοντας ότι οι φαρμακοποιοί της περιοχής έχουν φθάσει στα όριά τους. Ο Φ.Σ.Μ. τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι οι φαρμακοποιοί παραμένουν απλήρωτοι από τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά την ίδια ώρα αποδίδουν κανονικά το ΦΠΑ στο κράτος, χωρίς να τον έχουν εισπράξει.

Επίσης, σημειώνεται ότι αντίστοιχη είναι η κατάσταση και με τη φορολόγησή τους, καθώς φορολογούνται για χρήματα που δεν έχουν φθάσει στα ταμεία τους, λόγω της πολύμηνης καθυστέρησης στην πληρωμή τους από τα ασφαλιστικά ταμεία. Οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν, ακόμη, ότι το μεικτό ποσοστό κέρδους τους βρίσκεται στο 23,8% και όχι στο 35%, όπως διαρρέουν διάφορα ΜΜΕ και άλλοι παράγοντες.

Στην ανακοίνωση του Φ.Σ.Μ. προστίθεται μεταξύ άλλων: «Το ύψος της φαρμακευτικής δαπάνης καθορίζεται από την ποσότητα, την ποιότητα και την τιμή του φαρμάκου. Η τιμή  όμως καθορίζεται από το υπουργείο Εμπορίου, η δε ποιότητα και η ποσότητα από τον συνταγογράφο γιατρό. Όπως λοιπόν φαίνεται, πουθενά δεν υπάρχει εμπλοκή του φαρμακοποιού σε  αυτή την διαδικασία. Μόνο αυτός όμως  συκοφαντείται αδίκως από την πολιτεία. Φτάνει πια».