Skip to main content

Κόντρα Τζανακόπουλου - Κικίλια για τη συμφωνία της 7ης Απριλίου

Νέα κόντρα ανάμεσα σε Τζανακόπουλο και Κικίλια. Η κυβέρνηση φέρνει νέο μνημόνιο, λέει ο Κικίλιας. Να ζητήσει συγγνώμη ζητά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Νέα αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον εκρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλη Κικίλια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα γιατί φέρνει νέο Μνημόνιο και υπονομεύει το μέλλον των Ελλήνων.

«Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί, τελικά, να κλείσει τη δεύτερη αξιολόγηση με τον χειρότερο τρόπο. Ένα νέο Μνημόνιο με βαριά υπερφορολόγηση όλων των Ελλήνων και νέα περικοπή συντάξεων», δήλωσε χαρακτηριστικά

«Είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα πέραν του κοινοβουλευτικού της βίου, χωρίς να έχει εξασφαλίσει ούτε ένα ευρώ χρηματοδότησης», συνεχίζει και καταλήγει ασκώντας σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «με την ανικανότητα και τις εμμονές του φέρνει τη χώρα με την πλάτη στον τοίχο και υπονομεύει το μέλλον των Ελλήνων για πολλά χρόνια», υπογράμμισε.

Η απάντηση Τζανακόπουλου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με τη σειρά του κάλεσε τον κ. Κικίλια να ζητήσει συγγνώμη για τα προγράμματα περικοπών και επιβαρύνσεων άνω των 50 δισ. που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις που στήριξε και συμμετείχε.

Ακόμη, καλεί τον κ. Κικίλια να είναι πιο προσεκτικός όταν κατηγορεί την κυβέρνηση για την συμφωνία της 7ης Απριλίου καθώς, όπως αναφέρει ο κ. Τζανακόπουλος, η Ν.Δ. πριν από λίγο καιρό μας καλούσε να πάρουμε «τόσα και άλλα τόσα μέτρα».

«Η κυβέρνηση παρά τις αρχικές παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και την αμέριστη στήριξη που τους προσέφερε η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε πέρα από τις επιβαρύνσεις που περιλαμβάνει η συμφωνία να εξασφαλίσει την ταυτόχρονη νομοθέτηση μέτρων ελάφρυνσης, ώστε το τελικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα να παραμείνει ουδέτερο αλλά και να κερδίσει τη μάχη για τα εργασιακά, που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήριζε 'ιδεοληπτική εμμονή της Αριστεράς'» σημειώνει.

Υπογραμμίζει ότι λίγο ενδιαφέρει εάν τελικά η δήλωση του κ. Κικίλια προκύπτει από ασύγγνωστη άγνοια ή από πρόθεση διαστρέβλωσης και τον καλεί «αντί με απύθμενο θράσος να μιλά για τη σημερινή κυβέρνηση, που για πρώτη φορά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την οριστική έξοδο από την κρίση και την επιτροπεία» να ζητήσει συγγνώμη για τα προγράμματα που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις τις οποίες ο ίδιος στήριξε και στις οποίες συμμετείχε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνολική υφεσιακή επίπτωση των προγραμμάτων αυτών «άγγιξε το πρωτοφανές 20% καθώς και ότι ήταν η κυβέρνηση της Ν.Δ. που είχε δεσμεύσει τη χώρα με πρωτογενή πλεονάσματα με μέσο όρο 4% μέχρι το 2030».

Κλείνοντας παρατηρεί ότι ο κ. Κικίλιας μπορεί όλα αυτά να θέλει να τα ξεχάσει, ο ελληνικός λαός όμως δεν τα ξεχνά.