Skip to main content

Στα κοινωνικά προβλήματα της Κίνας οι αιτίες των επιθέσεων στα σχολεία

«Βαθιές ρίζες» στα κοινωνικά προβλήματα της χώρας έχει το φαινόμενο των επιθέσεων ενόπλων σε σχολεία της Κίνας και πρέπει να αντιμετωπιστούν, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Ουέν Ζιαμπάο.
«Βαθιές ρίζες» στα κοινωνικά προβλήματα της χώρας έχει το φαινόμενο των επιθέσεων ενόπλων σε σχολεία της Κίνας, προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός, Ουέν Ζιαμπάο.

Οι δηλώσεις έγιναν σε τηλεοπτικό σταθμό του Χονγκ Κονγκ, μετά την επίθεση ενόπλου σε νηπιαγωγείο, που στοίχισε τη ζωή επτά παιδιών και δύο ενηλίκων. Ήταν η έκτη επίθεση εναντίον μαθητών, από τον Μάρτιο, γεγονός που υποχρέωσε τις κινεζικές αρχές να δεσμευτούν δημοσίως ότι θα ληφθούν μέτρα για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο.

Ο Ουέν Ζιαμπάο δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό «Φοίνιξ» ότι «τον τρελαίνουν» οι δολοφονίες παιδιών και επεσήμανε ότι η χώρα πρέπει να αναζητήσει τους λόγους που οπλίζουν τους δράστες.

«Πέρα από την υιοθέτηση διάφορων μέτρων ασφαλείας, πρέπει να προσέξουμε ορισμένες βαθιές αιτίες που βρίσκονται πίσω από αυτά τα προβλήματα, μεταξύ των οποίων η αντιμετώπιση ορισμένων κοινωνικών συγκρούσεων και η επίλυση διαφορών», δήλωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός.

«Πρέπει να ενισχύσουμε τον ρόλο των μεσολαβητών σε περιπτώσεις διαφορών. Αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο πρέπει να εργαστούμε», πρόσθεσε ο Ουέν Ζιαμπάο.

Είναι η πρώτη φορά που σε τέτοιο επίπεδο γίνεται κάποιο σχόλιο από την κινεζική ηγεσία για τις επιθέσεις ενόπλων σε σχολεία, φαινόμενο που έχει προκαλέσει ανησυχίες για έντονα κοινωνικά προβλήματα που βρίσκονται πίσω από τη ραγδαία οικονομική ανάπτυξη της Κίνας.