Skip to main content

Στα κινητά και τα tablet η τουριστική προβολή της Κεντρικής Μακεδονίας

Ειδική εφαρμογή, που θα είναι διαθέσιμη από το τέλος Ιουλίου δημιουργεί η Περιφέρεια για την τουριστική προβολή της περιοχής.

Μια σύγχρονη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablet δημιουργεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την τουριστική προβολή της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για νέο δωρεάν τουριστικό οδηγό, που θα εξυπηρετεί και θα ενημερώνει τους τουρίστες και επισκέπτες για τα αξιοθέατα.

Η εφαρμογή θα είναι έτοιμη για χρήση ως τα τέλη του επόμενου μήνα και σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας, αρχικά θα δίνονται πληροφορίες για τη Θεσσαλονίκη και σε δεύτερη φάση για τις τουριστικές περιοχές όλης της Κεντρικής Μακεδονίας.

Όσοι «κατεβάσουν» δωρεάν την εφαρμογή (μέσω Google Play για συσκευές Android ή μέσω Apple Store για iphone, ipad κτλ.), στα κινητά ή τα tablet τους θα έχουν τη δυνατότητα περιήγησης σε διάφορες κατηγορίες, με πληροφορίες για την περιοχή και να βρουν τα αξιοθέατα, τους πολιτιστικούς χώρους (θέατρα, μουσεία κτλ.), τους αρχαιολογικούς χώρους που είναι επισκέψιμοι, τα ιστορικά μνημεία, αλλά και χώρους εστίασης και αναψυχής.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρο Θάνο, οι τουριστικές υπηρεσίες μέσω διαδικτύου εντάσσονται στη γενικότερη πολιτική της διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για την αξιοποίηση σύγχρονων εργαλείων τουριστικής προβολής.

Χτες εγκρίθηκε η «Παραγωγή, αναπαραγωγή, επικαιροποίηση τουριστικών εντύπων και δημιουργία εφαρμογής ηλεκτρονικών συσκευών (application) και προβολή της τουριστικής ιστοσελίδας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας».

Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας, Δημήτρης Βαζούρας, εξήγησε ότι ο παραδοσιακός τρόπος προβολής με την έκδοση εντύπων και φυλλαδίων δεν εξυπηρετεί ιδιαίτερα τους τουρίστες, οπότε κρίθηκε σκόπιμο να δημιουργηθεί μια σύγχρονη ηλεκτρονική υπηρεσία για κινητά και tablet, που γνωρίζουν ευρύτατη χρήση.

Αρχικά η εφαρμογή θα έχει πληροφορίες για τη Θεσσαλονίκη, όμως υπάρχει πιθανότητα τα στοιχεία για τις άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας να «φορτωθούν» επίσης άμεσα, εφόσον έχουν την απαιτούμενη πληρότητα ως το τέλος του Ιουλίου όταν και θα διατεθεί η εφαρμογή.

Εκτός από τα στοιχεία πρόσβασης στα μνημεία και τους άλλους χώρους ενδιαφέροντος, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε πληροφοριακό υλικό για κάθε μνημείο, ενώ παράλληλα ο οδηγός θα είναι και χρηστικός, αφού σχεδιάζεται να έχει τα στοιχεία συγκοινωνιών, νοσοκομείων, αρχών, ακόμη και διασκέδασης.

Η διεύθυνση Τουρισμού της Περιφέρειας, το επόμενο διάστημα σχεδιάζει στο πλαίσιο του ίδιου έργου να δημιουργήσει και σύγχρονους τουριστικούς χάρτες δυο όψεων για όλες τις περιφερειακές ενότητες. Πρόκειται για επικαιροποίηση και εμπλουτισμό των χαρτών που ήδη υπάρχουν ως υλικό τουριστικής προβολής. Ταυτόχρονα θα αναβαθμιστεί και η σχετική ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ειδικά για το δυναμικό κινεζικό κοινό, η Περιφέρεια θα προβληθεί και στο Google της Κίνας, το Baidu, διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.