Skip to main content

Στα ύψη ανεβαίνει από σήμερα σε όλη τη χώρα ο υδράργυρος

Την ανιούσα τραβά ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες, ο οποίος, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα φτάνει έως και τους 34 βαθμούς μέσα στην εβδομάδα.

Την ανιούσα τραβά ο υδράργυρος τις επόμενες ημέρες, ο οποίος, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα φτάνει έως και τους 34 βαθμούς Κελσίου μέσα στην εβδομάδα.

Το πρώτο κύμα καύσωνα θα επηρεάσει τη χώρα από αύριο και η ζέστη θα ειναι εντονότερη στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία.

Όπως εξηγούν οι μετεωρολόγοι, ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει μέχρι και 34 βαθμούς Κελσίου, όταν η μέση μέγιστη θερμοκρασία της περιόδου είναι σύμφωνα με τα στοιχεία 24 βαθμοί, αναφέρει το Έθνος.

Από την Τετάρτη το κύμα της ζέστης θα φτάσει στη δυτική Ελλάδα και σταδιακά θα επεκταθεί προς την Πελοπόννησο, την Ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία. Αργολίδα, Λαμία, Αλίαρτος και Καρδίτσα είναι οι περιοχές που θα «σπάσουν τα κοντέρ».

Την Πέμπτη, που αναμένεται να είναι η πιο ζεστή μέρα, το θερμόμετρο στις περιοχές αυτές θα δείξει έως και 33 βαθμούς, όπως αναμένουν οι μετεωρολόγοι.

Οι υψηλές θερμοκρασίες θα υποχωρήσουν από την Παρασκευή στη Βόρεια Ελλάδα, όπου θα σημειωθούν μπόρες.