Skip to main content

Στα χέρια του Ινδού Ταϊζούν Κορακιγουάλα η Ιωνική Σφολιάτα

Ο επιχειρηματίας έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για τη βιομηχανική αρτοποιία, εξαγοράζοντας πρόσφατα και άλλες συναφείς επιχειρήσεις

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού προχώρησε στην έγκριση της απόκτησης αποκλειστικού ελέγχου από την «SwitzGroup Europe Limited» επί της εταιρείας «IΩΝΙΚΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΚΑΙ ΖΥΜΗΣ ΑΕ».

Πρόκειται για τον όμιλο του Ινδού Ταϊζούν Κορακιγουάλα, που επενδύει κατά κύριο λόγο στον ευρύτερο χώρο της βιομηχανικής αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής αποκτώντας πλειοψηφικά μερίδια μεταξύ άλλων στις εταιρείες Κρητών Άρτος, Κουλουράδες, Olympic Foods, Aρτιζάν Eλλάς κ.α.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, η επιτροπή αποφάσισε την έγκριση της γνωστοποιηθείσας συγκέντρωσης καθώς «οι συνθήκες ανταγωνισμού δεν θα μεταβληθούν ως αποτέλεσμα της υπό κρίση συναλλαγής ούτε σε οριζόντιο, ούτε σε κάθετο επίπεδο και η εξετασθείσα συγκέντρωση δεν αναμένεται να επιφέρει αλλαγές στη δομή των σχετικών αγορών και κατά συνέπεια δεν θα επηρεάσει το επίπεδο ανταγωνισμού ή θα οδηγήσει σε περιορισμό του σε αυτές».

Σημειώνεται ότι, οι επιχειρήσεις του ομίλου SwitzGroup καταγράφουν τις δραστηριότητες τους στους εξής τομείς: στην ανάπτυξη αλυσίδων λιανικής πώλησης, στην παραγωγή και επεξεργασία αυγών, στην εμπορία και παραγωγή συστατικών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, στην παραγωγή και διανομή κατεψυγμένων συσκευασμένων προϊόντων αρτοποιίας και αλλά και στη ζαχαροπλαστικής με βάση τη ζύμη.

Από την άλλη, η Ιωνική είναι ανώνυμη εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία κατεψυγμένων προϊόντων σφολιάτας, ζύμης και αρτοποιίας.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, δεν αναμένονται αλλαγές στις συνθήκες ανταγωνισμού.