Skip to main content

Στα δύο το αγροτικό κίνημα με καταγγελίες για κομματική υποκίνηση

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών δεν αναγνωρίζουν την κίνηση συναδέλφων τους να παραδώσουν τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση. Σκληρά λόγια από Μπούτα

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η τρέχουσα εβδομάδα για το μέλλον των κινητοποιήσεων των αγροτών, οι οποίοι μετά το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα επέστρεψαν στα μπλόκα, την ώρα που καταγράφεται στην πράξη η πρώτη σημαντική διαφοροποίηση στους κόλπους του αγροτικού κινήματος

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβη τη Δευτέρα ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Δημήτρης Δημογιάννης, για να επιδώσει τις προτάσεις και τις θέσεις της επιτροπής, στη βάση των οποίων προτίθεται να προχωρήσει σε διάλογο με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Θα σας εκπλήξει ο αριθμός των μπλόκων που έχουν υπογράψει το πλαίσιο των προτάσεών μας, όπως και των φορέων» υπογράμμισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Δημογιάννης, προσθέτοντας: «Με το πλαίσιό μας συντάσσονται τα πιο δυνατά μπλόκα».

«Μέχρι στιγμής έχουμε τη θετική απάντηση από 30 μπλόκα της χώρας, 18 αλιευτικούς συλλόγους και έξι φορείς» τόνισε το μέλος της Επιτροπής, Χρήστος Γκόντιας.

Δυσαρέσκεια

Ωστόσο, οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, καθώς δεν αναγνωρίζουν τη σημερινή κίνηση συναδέλφων τους να παραδώσουν τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση.

Υπογραμμίζουν ότι οι ίδιοι έχουν από την περασμένη Τετάρτη στείλει τις προτάσεις τους στην κυβέρνηση, προτάσεις με τις οποίες έχουν συνταχθεί και 30 αγροτικά μπλόκα -και αναμένουν συγκεκριμένη πρόσκληση για διάλογο με βάση τις προτάσεις αυτές.

Οι ίδιοι ανακοίνωσαν ότι «μετά από επικοινωνία με στέλεχος της κυβέρνησης, η προκαθορισμένη συνάντηση μας με τον Πρωθυπουργό για την Τρίτη (16-2-16) μετατίθεται για αμέσως μετά την επιστροφή του από το προγραμματισμένο ταξίδι του στις Βρυξέλλες, αφού στην ατζέντα του ταξιδίου βρίσκεται και το Αγροτικό Ζήτημα.»

«Μένουμε μακριά από μεθοδεύσεις και σπασμωδικές κινήσεις ανθρώπων που προσπαθούν να τραυματίσουν τον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι αγρότες όλη της χώρας, ενωμένοι κάτω από τα αιτήματα και τις προτάσεις που έλαβε η κυβέρνηση την Τετάρτη» προσθέτουν οι αγρότες των Τεμπών.

Καταγγελίες από Μπούτα

Την ίδια ώρα ο Βαγγέλης Μπούτας από το μπλόκο της Νίκαιας, κατήγγειλε ότι όσοι πήγαν σε διάλογο με την κυβέρνηση είναι κομματικά υποκινούμενοι. Μιλώντας στο Mega ο αγροτοσυνδικαλιστής υποστήριξε ότι κάποιοι «έχουν διοριστεί από τον Βαγγέλη Αποστόλου» και πως ένας εξ αυτών είναι στο Δ.Σ. της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες της Νίκαιας

Σε αυτό το κλίμα, τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν απόψε σε συνεδρίαση τους τα μέλη της γενικής συνέλευσης του μπλόκου της Νίκαιας, με κλιμάκωση των δράσεων διαμαρτυρίας από μέρα σε μέρα.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Τρίτη στις 4 το απόγευμα θα κλείσουν την παλιά Εθνική Οδό Λάρισας-Βόλου στο ύψος του Κιλελέρ για ένα τρίωρο, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιήσουν παραστάσεις διαμαρτυρίας στις εφορίες των θεσσαλικών πόλεων.