Skip to main content

Στα δικαστήρια η Ελλάδα για το «ελληνικό γιαούρτι» της Τσεχίας

Ο υπουργός Αγροτικής προανήγγειλε προσφυγή της Ελλάδας στα δικαστήρια κατά της απόφασης της Τσεχίας να παράξει «ελληνικό γιαούρτι».

Προσφυγή στα δικαστήρια κατά της απόφασης της Τσεχίας να παράξει «ελληνικό γιαούρτι» προανήγγειλε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου στη Βουλή.

«Είναι ένα ζήτημα που θα το δούμε και νομικά, δεν υπάρχει πουθενά ως προϊόν το "ελληνικό γιαούρτι", άρα η αναφορά "ελληνικό" υποδηλώνει προέλευση και αυτό αποτελεί παραπλάνηση του καταναλωτή», υπογράμμισε ο υπουργός και πρόσθεσε «θα το παρακολουθήσουμε και θα προσφύγουμε στα δικαστήρια».

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος έθεσε το ζήτημα της συμφωνίας της Ε.Ε. με τη Νότιο Αφρική που αναφέρεται στη φέτα. «Η συμφωνία αυτή έχει κλείσει από το 2014, επί κυβέρνησης Σαμαρά, όταν η Ελλάδα ασκούσε χρέη προέδρου. Τέτοια ήταν η αμέλεια της», σχολίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όσον αφορά την συμφωνία της Ε.Ε. με τις Ηνωμένες Πολιτείες (ΤΤΙΡ), ο Β. Αποστόλου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέτει συνεχώς το θέμα της προστασίας των προϊόντων ΠΟΠ (που μεταξύ άλλων αφορά την φέτα). «Δεν έχουμε πάρει τα κείμενα, αλλά φαίνεται ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Εμείς το θέμα της προστασίας των ΠΟΠ το αναδεικνύουμε. Δεν έχει υπάρξει συνεδρίαση που να μην το θέτουμε», είπε χαρακτηριστικά και ανακοίνωσε ότι σε λίγες μέρες θα υπάρξει ενημέρωση των βουλευτών στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.