Skip to main content

Στα δικαστήρια εργαζόμενοι του ΟΛΘ-Κατέθεσαν μήνυση κατά της πώλησης

Το πρωί συγκεντρώθηκαν περίπου 100 άτομα - εργαζόμενοι στο δικαστικό μέγαρο και οι εκπρόσωποί των Σωματείων τους κατέθεσαν τη μήνυση.

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Διαφθοράς Αχχιλέα Ζήση κατέθεσαν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Το πρωί συγκεντρώθηκαν περίπου 100 άτομα - εργαζόμενοι στο δικαστικό μέγαρο και οι εκπρόσωποί των Σωματείων κατέθεσαν τη μήνυση.

Συγκεκριμένα, τη μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου υπέβαλαν η πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων «ΟΛΘ ΑΕ» Φανή Γουργούρη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΛΘ Τριαντάφυλος Αφεντουλίδης, ο πρόεδρος των χειριστών οδηγών μηχανημάτων ΟΛΘ Λάζαρος Τανταλίδης και ο πρόεδρος της ΟΜΥΛΕ Γιώργος Γεωργακόπουλος.

Σύμφωνα με τους μηνυτές, η μηνυτήρια αναφορά σχετίζεται «με τη συνολική συνειδητή απαξίωση της δημόσιας κοινωφελούς εταιρίας ΟΛΘ ΑΕ και την ζημιά του ελληνικού δημοσίου η οποία προέρχεται τόσο από την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΘ όσο και από το πλαίσιο και τη διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού ποσοστού ύψους 67%του μετοχικού της κεφαλαίου που επιλέχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ και συνιστούν πράξεις και παραλήψεις που υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του λιμένα Θεσσαλονίκης και έχουν ως εκ τούτου έκδηλο ποινικό ενδιαφέρον».