Skip to main content

Στα δίχτυα της ΕΛΑΣ συμμορία με λαθραία τσιγάρα στην Αριστοτέλους

Συνελήφθησαν μέλη συμμορίας από το Πακιστάν που ενέχεται σε εμπορία και διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στις συλλήψεις επτά μελών συμμορίας που ενέχεται σε διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από ενδελεχή και μεθοδική έρευνα.

Πρόκειται για Πακιστανούς ηλικίας 19 έως 31 ετών, σε βάρος των οποίων, καθώς και σε βάρος ενός ακόμη αλλοδαπού, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της συγκρότησης συμμορίας και παράβασης του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα τα μέλη του κυκλώματος ενεργώντας με διακριτούς ρόλους, διακινούσαν λαθραία καπνικά προϊόντα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Πλατείας Αριστοτέλους.

Συγκεκριμένα, τέσσερα εκ των μελών της συμμορίας προμήθευαν τα έτερα μέλη με λαθραία καπνικά προϊόντα, παραδίδοντάς τα στις οικίες τους και στη συνέχεια οι τελευταίοι τα διέθεταν προς πώληση έναντι χρηματικών ποσών.

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες σε τέσσερις οικίες στο κέντρο της πόλης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

6.310 πακέτα τσιγάρα που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου,
364 συσκευασίες καπνού, οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου,
Πλήθος κινητών τηλεφώνων και καρτών sim που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.