Skip to main content

Στα δίχτυα της ΕΛΑΣ νεαροί διακινητές μετά από καταδίωξη

Σε όχημα που εγκατέλειψαν σε περιοχή των Σερρών για να αποφύγουν αστυνομικό έλεγχο, μετέφεραν 21 άτομα με σκοπό την παράνομη προώθησή τους

Στα δίχτυα της αστυνομίας πιάστηκαν χθες οι δυο νεαροί διακινητές, οι οποίες επιχείρησαν νωρίτερα να μεταφέρουν προς το εσωτερικό της χώρας συνολικά 21 άτομα, ενώ στην προσπάθειά τους να αποφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο πραγματοποιήθηκε καταδίωξη από τους αστυνομικούς.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στην περιοχή της Αμφίπολης, εντοπίσθηκε το όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο διακινητές ως οδηγός και συνοδηγός. Σε σήμα των αστυνομικών για διενέργεια ελέγχου, αρχικά ανέπτυξαν ταχύτητα και στη συνέχεια εγκατέλειψαν το όχημα στα Κερδύλια και τράπηκαν σε φυγή.

Ύστερα από αναζητήσεις των αστυνομικών, εντοπίσθηκαν οι δύο διακινητές, υπήκοοι Συρίας ηλικίας 20 και 17 ετών, στην Ασπροβάλτα και συνελήφθησαν, ενώ από την κατοχή τους κατασχέθηκαν 2 κινητά τηλέφωνα και 5 κάρτες κινητής τηλεφωνίας (sim)

Εντός του αυτοκινήτου μετέφεραν 4 άνδρες, 5 γυναίκες και 10 ανήλικα παιδιά, όλοι τους υπήκοοι Συρίας, καθώς και δύο άνδρες υπηκόους Ιράν και Ιράκ, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας μέσω της ελληνοτουρκικής μεθορίου, από όπου και παρελήφθησαν με σκοπό την παράνομη προώθησή τους στο εσωτερικό της χώρας.

Ο συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.