Skip to main content

Στα χέρια του Γκουτέρες το κλειδί της Διάσκεψης για το Κυπριακό

Ο γεν. γραμματέας του ΟΗΕ αναμένεται να αφιχθεί στο Κραν Μοντάνα στις 11:00 - Θα έχει συναντήσεις με Αναστασιάδη και Ακιντζί.

Στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στρέφεται σήμερα το ενδιαφέρον στο Κραν Μοντάνα της Ελβετίας και στην Διάσκεψη για το Κυπριακό.

Ο κ. Γκουτέρες αναμένεται να αφιχθεί στο Κραν Μοντάνα στις 11:00 ώρα Ελλάδος. Βάσει του προγράμματος, μετά από μία ώρα πρόκειται να αρχίσει η Διάσκεψη παρουσία όλων με διάρκεια επίσης μίας ώρας, μέχρι τις 13:00. Θα ακολουθήσει η συνάντησή του με τους δύο ηγέτες. Πρώτα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και μετά με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί. Στον καθένα θα αφιερώσει από ένα μισάωρο.

Στις 14:15 έχει προγραμματιστεί το γεύμα εργασίας του γγ με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών. Από τις 16:30 μέχρι τις 19:15 ώρα θα πραγματοποιηθούν οι διμερείς συναντήσεις του κ. Γκουτέρες με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, Ηνωμένο Βασίλειο, Τουρκία, Ελλάδα και ΕΕ. Όλες οι συναντήσεις θα είναι μισής ώρας. Στις 21:00 και για μισή ώρα ο γγ θα συναντηθεί και με τους δύο ηγέτες. Θα ακολουθήσει δείπνο εργασίας με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών.