Skip to main content

Στα χέρια της ΕΛΑΣ συμμορία λαθροδιακίνησης - Τέσσερις συλλήψεις

Οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, έχοντας ως τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Συλλήψεις τεσσάρων.

Συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, συνολικά τέσσερα άτομα - μέλη συμμορίας, τα οποία ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες και έναν Γεωργιανό, ηλικίας 52, 44, 49 και 54 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, για σύσταση συμμορίας και μεταφορά – προώθηση παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Συγκεκριμένα, χθες το βράδυ, στην επαρχιακή οδό Σοχού – Όσσας (κόμβος Λαγκαδά), αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν και έλεγξαν τρία οχήματα που οδηγούνταν από τους Έλληνες συλληφθέντες.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά 19 αλλοδαπών (18 από την Ερυθραία, ένας από το Ιράκ) που στερούνταν των απαραίτητων ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια, οι οποίοι βρίσκονταν στο εσωτερικό του ενός οχήματος, ενώ όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα έτερα οχήματα λειτουργούσαν ως προπομπός και οπισθοπομπός κατά τη μεταφορά.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα από την ελληνοτουρκική μεθόριο, έχοντας ως τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, ενώ για την παράνομη μεταφορά τους θα κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ έκαστος.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, οκτώ κινητά τηλέφωνα και 11 κάρτες sim, καθώς και το χρηματικό ποσό των 610 μευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.