Skip to main content

Στα... «χέρια» Μπουτάρης - Τζιτζικώστας στο αμαξοστάσιο του Μετρό

Ο κ. Μπουτάρης ισχυρίστηκε στον περιφερειάρχη ότι ο τελευταίος τον αποκάλεσε με το προσβλητικό «κωλόγερος» στον πρόεδρο της «Εγνατία Οδός ΑΕ».

Φραστικό επεισόδιο είχαν στο αμαξοστάσιο του μετρό Θεσσαλονίκης, στην Πυλαία, όπου είχαν μεταβεί για την τελετή αγιασμού, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο κ. Μπουτάρης, παρουσία κι άλλων δημάρχων, μεταξύ των οποίων του δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και του δημάρχου Καλαμαριάς, Θεοδόση Μπακογλίδη, εξαπέλυσε κατηγορίες εναντίον του περιφερειάρχη, με αποτέλεσμα να παρέμβουν οι άλλοι δήμαρχοι για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, ο κ. Μπουτάρης κατηγόρησε τον περιφερειάρχη ότι λέει λόγια σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του, που τον προσβάλλουν.

«Μου είπαν ότι με είπες κωλόγερο», φέρεται να είπε ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος μάλιστα έδειχνε ιδιαιτέρως εκνευρισμένος.

Ο κ. Τζιτζικώστας είδε το επιθετικό ύφος του δημάρχου και φέρεται να απάντησε αμέσως: «Αυτόν που σου το είπε να μου τον φέρεις μπροστά μου να το πει. Εσύ είσαι αυτός που με κατηγορεί και μάλιστα δημόσια».

Κάπου εκεί τα πνεύματα ηρέμησαν αν και οι δυο άνδρες κάθισαν σε... ασφαλή απόσταση, με τον κ. Μπακογλίδη να είναι ανάμεσά τους.

Το θέμα, ωστόσο, είχε και συνέχεια, αφού σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Voria.gr, ο κ. Μπουτάρης ισχυρίστηκε στον περιφερειάρχη ότι ο τελευταίος τον αποκάλεσε με το προσβλητικό «κωλόγερος» στον πρόεδρο της «Εγνατία Οδός ΑΕ», Απόστολο Αντωνούδη.

Ο τελευταίος όμως το διέψευσε στον ίδιο τον περιφερειάρχη, όταν ο κ. Τζιτζικώστας επικοινώνησε μαζί του για να του ζητήσει το λόγο γι' αυτά που είπε ο δήμαρχος.

Μάλιστα, ο κ. Αντωνούδης ισχυρίστηκε ότι δεν είπε ποτέ τίποτα τέτοιο, διαψεύδοντας ουσιαστικά τον ισχυρισμό του δημάρχου...

Πάντως, στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, ο κ. Τζιτζικώστας δεν έδωσε συνέχεια, παρότι αναφέρθηκε στην τελετή, λέγοντας πως «το έργο του μετρό ξεκίνησε πάλι και τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και χιλιάδες συμπολίτες μας έχουν επιτέλους δουλειά. Ένα έργο που η Περιφέρεια όλα τα προηγούμενα χρόνια έδωσε μάχη για να ξεκινήσει εκ νέου, διότι το σταμάτημά του επί τόσα χρόνια οδήγησε σε καταστροφή πολλούς καταστηματάρχες και επαγγελματίες και ταλαιπώρησε όλη τη Θεσσαλονίκη. Εμείς επιμένουμε στην αποκατάσταση της βλάβης που υπέστησαν εργαζόμενοι και επαγγελματίες, οι οποίοι έχασαν τη δουλειά τους αυτά τα χρόνια της διακοπής των εργασιών, από την Πολιτεία. Είναι μια ευκαιρία για να θυμίσουμε στους υπεύθυνους ότι δε θα επιτρέψουμε να παγώσει το έργο ξανά. Πλέον όλα τα εργοτάξια σε φάση υλοποίησης, το θέμα του σταθμού Βενιζέλου έχει διευθετηθεί και μάλιστα στην πάγια θέση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να δημιουργηθεί εκεί ένας σταθμός – μουσείο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι όλα αυτά τα εμπόδια ανήκουν στο παρελθόν. Συγχαρητήρια Αττικό Μετρό και εργαζόμενους για τις προσπάθειες να ολοκληρωθεί το έργο και στέλνουμε ένα μήνυμα: Να ολοκληρωθεί το έργο το ταχύτερο και να αποδοθεί στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης. Είμαστε εδώ όπως μπορούμε στην εξεύρεση λύσεων, όπως το αίτημα που δεχτήκαμε να εντάξουμε τη χρηματοδότηση μέρους του σχεδίου για το σταθμό Βενιζέλου στο νέο ΕΣΠΑ, ώστε να αναδειχτεί η περιοχή και να αποτελέσει κόσμημα για Θεσσαλονίκη».