Skip to main content

Στα άσπρα η Βόρεια Ελλάδα – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Το κρύο που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα είναι τσουχτερό. Λόγω των χιονοπτώσεων με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο δίκτυο σε Πέλλα και Χαλκιδική.

Σε κλοιό κακοκαιρίας η χώρα καθώς προβλήματα έχει δημιουργήσει η χιονόπτωση σε αρκετές περιοχές. Το κύμα κακοκαιρίας συνεχίζεται σήμερα με χιόνια στα ορεινά - ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Το κρύο που επικρατεί στη Βόρεια Ελλάδα είναι τσουχτερό, ενώ στα άσπρα έχουν ντυθεί αρκετές περιοχές. Λόγω των χιονοπτώσεων με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο σε Πέλλα και Χαλκιδική. Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Πιερίας και των Σερρών η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Αναλυτικά που χρειάζονται αλυσίδες, σύμφωνα με την αστυνομία:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, από το 54ο έως και το 60ο χ.λμ.,
στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Ιερισσού, από το 64ο έως και το 72ο χ.λ.μ.,
στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ιερισσού, από Αρναία έως Ταξιάρχη,
από Πολύγυρο έως Ταξιάρχη (μέσω Τσουκαλά),
από διασταύρωση Παλιόκαστρου έως Ταξιάρχη,
στην Επαρχιακή οδό από Νεοχωρίου έως Βαρβάρα,
στην Επαρχιακή Οδό από Βαρβάρα έως Ολυμπιάδα,
στην Επαρχιακή Οδό από Αρναία έως Στάνου.
Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ:

Η κυκλοφορία των οχημάτων, λόγω χιονόπτωσης - παγετού, διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:
στην Επαρχιακή Οδό Άρνισσας - Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ, από το 8ο χλμ. έως το Χιονοδρομικό Κέντρο.
στην Επαρχιακή Οδό Κερασιάς - Χιονοδρομικό Κέντρο ΒΟΡΑΣ.
Στο εθνικό και λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

Με καθυστέρηση θα ανοίξουν τα σχολεία σε Πολύγυρο και Κοζάνη- Κλειστά στη Φλώρινα

Από το Δήμο Πολυγύρου ανακοινώνεται πως σήμερα, λόγω της κακοκαιρίας, στις Δημοτικές Ενότητες Πολυγύρου, Ανθεμούντα και Ζερβοχωρίων η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει στις 9.00 με ανοχή στην προσέλευση των μαθητών. Τα σχολεία στο Βάβδο και στον Ταξιάρχη δε θα λειτουργήσουν.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στη Φλώρινα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενώ στην Κοζάνη τα σχολεία θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους στις 9:30 το πρωί. Κανονικά θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί και στις δύο πόλεις.

Δυνατή χιονόπτωση στον Βόλο από χθες

Πυκνό χιόνι πέφτει από τα ξημερώματα ακόμη και μέσα στην πόλη του Βόλου, ενώ στο Πήλιο η σφοδρή χιονόπτωση από το απόγευμα της Κυριακής και καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, έχει δημιουργήσει προβλήματα στους δρόμους και στην κίνηση των αυτοκινήτων.

Όλα τα προάστια περιμετρικά του Βόλου, έχουν ντυθεί στα λευκά, ενώ προς το Πήλιο και συγκεκριμένα από τον Άνω Βόλο και πάνω είναι υποχρεωτική και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σε επιφυλακή βρίσκεται η πολιτική προστασία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και οι δήμοι Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου του Έβρου, μετά τη ρηματική διακοίνωση για υπερχείλιση του φράγματος του Ιβαϊλοβγκραντ, που έστειλαν την Κυριακή οι βουλγαρικές αρχές στην ελληνική πρεσβεία στη Σόφια.