Skip to main content

Στα άκρα οι αγρότες του Έβρου: Κλείνουν το σύνολο των συνόρων

Εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες του Έβρου, κλείνοντας σταδιακά τους δρόμους στα ελληνοβουλγαρικά και ελληνοτουρκικά σύνορα.

Σε αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών και ελληνοτουρκικών συνόρων στο σύνολό τους, προχωρούν οι αγρότες του Έβρου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου, Γιάννη Μαργαριτίδη, μετά τον αποκλεισμό για ένα δίωρο του τελωνείου των Καστανέων την Τρίτη, οι αγρότες τοποθέτησαν στο χώρο επιγραφή που ενημερώνει τους Έλληνες να αποφεύγουν την είσοδο στη γείτονα χώρα καθώς είναι θέμα χρόνου το επ’ αόριστον κλείσιμο των συνόρων.

Ακόμη, επ’ αόριστον έκλεισε από την Τρίτη και ο κόμβος Καστανέων-Ριζίων αποκλείοντας ουσιαστικά το τελωνείο του Ορμενίου, ενώ την Τετάρτη θα κλείσει συμβολικά αρχικά και ο συνοριακός σταθμός Κυπρίνου - Ιβαϊλοβγκραντ. Επίσης τον αποκλεισμό επ’ αόριστον του νότιου κόμβου του Διδυμοτείχου (έξοδος Ψαθάδων) θα εισηγηθεί ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Διδυμοτείχου, Βασίλης Καμπρούδης.

Στο μεταξύ συνεχίζεται η σε 24ωρη βάση διακοπή της κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων στο τελωνείο των Κήπων. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του συλλόγου αγροτών Αλεξανδρούπολης, Κώστας Αλεξανδρής εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον μεγάλο αριθμό φορτηγών που έχουν συγκεντρωθεί στο ελληνικό τμήμα του τελωνείου.

Καθώς ο χώρος στάθμευσης παρουσιάζει ήδη πληρότητα την Τετάρτη θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να επιτραπεί προς τις βραδινές ώρες η έξοδος κάποιων εξ αυτών προς την Τουρκία προκειμένου να αποσυμφοριστεί η κατάσταση.