Skip to main content

Στα 50 μεγαλύτερα ταλέντα παγκοσμίως ο Έλληνας Αντώνης Στεργιάκης

Ο 17χρονος Θεσσαλονικιός τερματοφύλακας της Σλάβια Σόφιας συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Guardian με τα 50 κορυφαία ταλέντα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Στα 50 μεγαλύτερα ταλέντα του κόσμου κατέταξε η κορυφαία αγγλική εφημερίδα Guardian τον Έλληνα νεαρό τερματοφύλακα της Σλάβια Σόφιας, Αντώνη Στεργιάκη.

Η Guardian επέλεξε το αθλητικό σάιτ, Sport24 για να υποδείξει το κορυφαίο ταλέντο με καταγωγή από την Ελλάδα και αυτό με τη σειρά του διάλεξε τον 17χρονο γίγαντα από τη Θεσσαλονίκη.

Ο νεαρός τερματοφύλακας που πέρασε από τις ακαδημίες του Άρη, αγωνίστηκε στην Ελλάδα με τη Θύελλα Φιλώτα στη Γ' Εθνική και παρά το ενδιαφέρον για αυτόν από τον πρωταθλητή Ελλάδος, Ολυμπιακό, ο Στεργιάκης επέλεξε να αναζητήσει επαγγελματικό συμβόλαιο και μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής.

Η Σλάβια Σόφιας πείστηκε μετά από δοκιμή και τον ενέταξε στο δυναμικό της, ενώ η φήμη του έφτασε μέχρι την πάντα ευπρόσδεκτη σε ελληνικό στοιχείο Ρόμα. Οι προπονήσεις που έκανε αυτό το καλοκαίρι στην Τριγκόρια είχαν θετικό πρόσημο, ωστόσο και πάλι δεν αποδέχθηκε πρόταση να ενταχθεί στην Primavera, τη δεύτερη ομάδα των τζιαλορόσι.

Η στάση του έμοιαζε να δικαιώνεται τον Αύγουστο, όταν πραγματοποίησε το επαγγελματικό ντεμπούτο του σε ηλικία 17 ετών, στο ντέρμπι πρωταθλήματος με τη Λέφσκι.

Το κείμενο στον Guardian για τον Αντώνη Στεργιάκη:

«Ο ύψους 1,95μ. πανύψηλος Έλληνας με τα γρήγορα πόδια αγωνίζεται στη Βουλγαρία. Έχοντας περάσει από τις ακαδημίες του Άρη, έπαιξε στην τρίτη κατηγορία με τη Θύελλα Φιλώτα το 2015. Ο Ολυμπιακός είχε συζητήσεις με τον Στεργιάκη, αλλά ο τερματοφύλακας ήθελε αγώνες σε πρώτη ομάδα και επέλεξε να δοκιμαστεί στη Σλάβια Σόφιας. Εντυπωσίασε τον προπονητή τερματοφυλάκων και υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο. Τον Ιούλιο ταξίδεψε στην Τριγκόρια για δοκιμή στη Ρόμα, αλλά απέρριψε την πρόταση να μετακινηθεί στη δεύτερη ομάδα και στις 21 Αυγούστου 2016 έκανε το ντεμπούτο του στη Σλάβια, ως αλλαγή κόντρα στη Λέφσκι».