Skip to main content

Σταθερό κόμιστρο για ταξί από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία

Το κόμιστρο σταθεροποιείται για διαδρομές από το αεροδρόμιο Μακεδονία στο κέντρο και αντίστροφα - Τέλος στις ανεξέλεγκτες χρεώσεις.

Στα 20 ευρώ η κανονική και στα 28 ευρώ η νυχτερινή καθορίζεται πλέον η χρέωση των ταξί για διαδρομές από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» σε οποιοδήποτε σημείο του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης και αντίστροφα.

Το κόμιστρο σταθεροποιείται με σημερινή απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, βάζοντας τέλος στις ανεξέλεγκτες χρεώσεις και στην άγνοια των επιβατών για το τελικό ποσό χρέωσης.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού, το κόμιστρο καθορίζεται στο ποσό των 20 ευρώ (τιμολόγιο 1) και στο ποσό των 28 ευρώ για διαδρομές μεταξύ 00.00 και  5:00.

Οι προαναφερθείσες χρεώσεις, αφορούν τις  διαδρομές που εκτελούνται με σημείο έναρξης τον Διεθνή Κρατικό Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και σημείο λήξης εντός του ιστορικού κέντρου που οριοθετείται ως εξής: Από το Λευκό Πύργο, τις οδούς Νικολάου Γερμανού-Αγγελάκη-Εθνικής Αμύνης-Ολυμπιάδος, την Παλαιά Λαχαναγορά, την οδό Λαγκαδά, την Πλατεία Δημοκρατίας, τις οδούς 26ης Οκτωβρίου-Καρατάσου-Ναυάρχου Κουντουριώτου - Λεωφόρου Νίκης. Και βεβαίως, συμπεριλαμβάνεται και η αντίστροφη διαδρομή.

Σημειώνεται ότι στα δρομολόγια των επιβατών τα οποία συμπίπτουν χρονικά με την αλλαγή του τιμολογίου, θα ισχύει το τιμολόγιο της ώρας λήξης της διαδρομής.

«Η συγκεκριμένη απόφαση αναμένεται να διευκολύνει –ενόψει και της τουριστικής περιόδου- πολίτες, επισκέπτες, τουρίστες και φοιτητές της πόλης. Άπαντες, θα γνωρίζουν εκ των προτέρων το χρηματικό ποσό που θα καταβάλλουν για να μεταβούν από και προς το αεροδρόμιο, ανεξάρτητα από τη διαδρομή που θα ακολουθήσει ο οδηγός ταξί, την κίνηση που θα υπάρχει στο οδικό δίκτυο και  βεβαίως τις αποσκευές που φέρει κάθε φορά ο επιβάτης. Ο καθορισμός συγκεκριμένου κομίστρου βάζει επίσης οριστικό τέλος στα φαινόμενα ενδεχόμενων υπερχρεώσεων τα οποία αποτελούσαν συχνό φαινόμενο στην πόλη της Θεσσαλονίκης» αναφέρει χαρακτηριστικά το υπουργείο Μεταφορών.

Να σημειωθεί ότι το θέμα των κρουσμάτων της αισχροκέρδειας των ταξί στη διαδρομή Αεροδρόμιο Μακεδονία - κέντρο, κυρίως σε βάρος ξένων τουριστών, είχε αναδείξει με ρεπορτάζ η Voria.gr (δείτε εδώ).

 Ικανοποίηση εκφράζουν οι οδηγοί ταξί

Την ικανοποίηση του κλάδου των οδηγών ταξί για την υπουργική απόφαση εξέφρασε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ερμής», Κλήμης Λεοντιάδης.

«Ήταν δικό μας αίτημα που έγινε υπουργική απόφαση» δήλωσε στη Voria.gr o κ. Λεοντιάδης.

Όπως τόνισε ο ίδιος, ο κλάδος ζητούσε να υπάρχει φιξ τιμή στις διαδρομές από και προς το αεροδρόμιο ώστε να την γνωρίζει ο κόσμος και να μην φοβάται να παίρνει ταξί.