Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Στα 16,5 εκατ. η λυπητερή για τη νέα υπόθεση υπεξαίρεσης

Η οικονομική επιθεωρήτρια χθες απέστειλε πρόσκληση προς τον δήμαρχο με την οποία αναφέρει το ποσό που καλείται να να πληρώσει ο δήμος

Να καταβάλει στα δημόσια ταμεία 16,5 εκατ. ευρώ για τη νέα υπόθεση της υπεξαίρεσης καλεί η οικονομική επιθεωρήτρια Μαρία Θεοδωροπούλου τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Πρόκειται για περίπου 6,9 εκατ. ευρώ που είναι η κύρια οφειλή για την υπόθεση με τις εισφορές υπαλλήλων οι οποίες παρακρατήθηκαν και δεν αποδόθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την περίοδο 1999-2008 και άλλα επιπλέον 9,6 εκατ. ευρώ για τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

Η οικονομική επιθεωρήτρια Μαρία Θεοδωροπούλου χθες απέστειλε πρόσκληση προς τον δήμαρχο με την οποία του γνωστοποιεί το πόρισμά της για το ποσό που καλείται να πληρώσει ο δήμος εντός 48 ωρών. Είχαν προηγηθεί για την νέα υπόθεση της υπεξαίρεσης από τα δημοτικά ταμεία, συναντήσεις της δημοτικής αρχής με την οικονομική επιθεωρήτρια.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος από Δευτέρα θα βρίσκεται στην Αθήνα, έχει ζητήσει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και τον γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκο Κουτεντάκη.

«Δεν μπορεί επί πέντε χρόνια να συνεχίζονται αυτοί οι έλεγχοι. Πρέπει οι δικαστικές αρχές και οι οικονομικές υπηρεσίες να συσχετίσουν τους ελέγχους τους. Να μας πουν οριστικά τι χρωστά ο δήμος. Όλα αυτά τα ποσά στο τέλος πάλι οι δημότες θα τα επωμιστούν και δεν μπορεί να συνεχίζεται αυτό» τόνισε στη Voria.gr η αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιούλη Ρανέλλα.

Η δημοτική αρχή ετοιμάζεται να αποστείλει υπόμνημα στους αρμόδιους υπουργούς, με το οποίο θα ζητά συνολική λύση για το θέμα.