Skip to main content

Σπυρόπουλος: Το 65% των Ελλήνων είχαν κλείσει ήδη εισιτήρια, μέχρι να καταλάβει η κυβέρνηση τι γίνεται με τις τιμές

Αιχμές στην κυβέρνηση από τον γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής

Στην εκπομπή «Καλημέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ και τον δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά, μίλησε σήμερα ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Σπυρόπουλος.

Όσον αφορά στις αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, σημείωσε: «Μια από τις λίγες εξαγγελίες που είχαμε κάνει προεκλογικά ήταν οι αυξήσεις στον δημόσιο τομέα, οι οποίες ήταν απαραίτητες. Εδώ και πολλά χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είχαν δει καμία αύξηση και ο πληθωρισμός κάλπαζε. Η κριτική μας επικεντρώθηκε στις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη όσον αφορά στις αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα. Υπόσχονταν στους Έλληνες πολίτες αύξηση 25%, όταν οι ίδιοι στο μεσοπρόθεσμο δεσμεύονταν για 13%. Ήταν μία ψεύτικη υπόσχεση της Νέας Δημοκρατίας».

Σχετικά με τις «φάλτσες» πρώτες νότες πρωτοκλασάτων Υπουργών της κυβέρνησης και τα αλλεπάλληλα «αδειάσματα» του Μεγάρου Μαξίμου, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος αναρωτήθηκε: «Λένε ότι ήταν προετοιμασμένοι για τη διακυβέρνηση της χώρας και έχουν κάνει τρεις εξαγγελίες οι Υπουργοί της Κυβέρνησης και μετά τις έχουν πάρει πίσω;»

Κληθείς να απαντήσει εάν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα ψηφίσει το νέο νομοσχέδιο για την ψήφο των απόδημων Ελλήνων, υπογράμμισε: «Δεν καταλαβαίνω το άγχος του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Όπως κάνει πάντα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, βλέπει το νομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή και ψηφίζει για το καλό του ελληνικού λαού. Εμείς είχαμε πει και προεκλογικά ότι ο προηγούμενος νόμος, που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία, ήταν προβληματικός. Δέχθηκε τις εισηγήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και άλλων κομμάτων, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι Έλληνες απόδημοι να μην μπορούν να ψηφίσουν. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Για τις πανάκριβες τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, που πλήρωναν οι πολίτες ήδη από τον περασμένο Απρίλιο, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, επισήμανε: «Όσους γνωστούς και φίλους έχω ρωτήσει έχουν κλείσει ήδη εισιτήρια. Πάνω από το 60% με 65% των Ελλήνων είχαν κλείσει ήδη εισιτήρια, μέχρι να καταλάβει η κυβέρνηση τι γίνεται με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Πρέπει να παρεμβαίνει όταν πρέπει, όχι εκ των υστέρων».

Απαντώντας, τέλος, στον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκο Ρωμανό, που ήταν παρών στο τηλεοπτικό πάνελ, σύμφωνα με τον οποίον υπήρχε υπηρεσιακή κυβέρνηση τους τελευταίους μήνες στην χώρα και δεν υπήρχαν περιθώρια παρέμβασης, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος τόνισε : «Κύριε Ρωμανέ, μέχρι τέλη Μαΐου, εσείς ήσασταν κυβέρνηση. Είστε οι ίδιοι που αφήνετε και τώρα να συνεχίζεται η αισχροκέρδεια σε βάρος του ελληνικού λαού.»