Skip to main content

Σπίρτζης: Ο δήμος Θεσσαλονίκης εξετάζει δάνειο για ηλεκτρικά λεωφορεία

Θα είναι μια άλλη Θεσσαλονίκη όταν διασφαλίσουμε να έχουμε ποιοτικότερες συγκοινωνίες στην πόλη, τόνισε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.

Για τα νέα σχέδια του αναφορικά με τις αστικές συγκοινωνίας στη Θεσσαλονίκη μίλησε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha 989.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός επανέλαβε τη θέση του για τη δημιουργία δύο φορέων λέγοντας: «αυτό που σχεδιάσαμε είναι να γίνουν δύο νέοι δημόσιοι φορείς στη Θεσσαλονίκη: ο ένας θα είναι ο φορέας που θα ελέγχει και θα σχεδιάζει τις μεταφορές και ο δεύτερος θα έχει το λειτουργικό κομμάτι και των αστικών συγκοινωνιών και του Μετρό».

Αναφορικά με τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, διευκρίνισε πως δεν έχει την διάθεση να χαθεί καμία θέση εργασίας.

«Θα είναι μια άλλη Θεσσαλονίκη όταν διασφαλίσουμε να έχουμε ποιοτικότερες συγκοινωνίες στην πόλη» τόνισε ακόμα. 

Μιλώντας για τη συμμετοχή των δήμων στον νέο φορέα, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης θέλει να συμμετέχει και ίσως να πάρει και δάνειο ο δήμος για να προμηθευτεί ηλεκτρικά λεωφορεία. «Και άλλοι δήμοι θέλουν να συνεισφέρουν με οικόπεδα για τα αμαξοστάσια» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας πάντως τις συγκοινωνίες στην πόλη μας, ο υπουργός δήλωσε ότι «το λεωφορείο δεν αγαπά τους Θεσσαλονικείς ή μάλλον ο ΟΑΣΘ δεν τους αγαπά».

«Το κλίμα στην Θεσσαλονίκη (υγρασία) επηρεάζει τους οδηγούς στην Θεσσαλονίκη» είπε ακόμα αστειευόμενος.

Για το θέμα του μετρό, ο υπουργός επισήμανε ότι «το 2019 θα υπάρχει Μετρό στη Θεσσαλονίκη καθώς την επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνεται η διάνοιξη της πρώτης σήραγγας».

«Είναι προφανές ότι το έργο προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και στα τέλη του 2019 αρχές του 2020 θα έχουμε ολοκληρωμένο και το έργο και την επέκταση στην Καλαμαριά», κατέληξε.