Skip to main content

Σπίρτζης: Θέμα χρόνου η ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση

Ο υπουργός υπογράμμισε τη σημασία της απόφασης για ρήτρα ανάπτυξης που συνδέει τα μέτρα της απομείωσης του χρέους με τη μεταβολή των ρυθμών ανάπτυξης.

Θέμα χρόνου είναι κατά τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, μετά την απόφαση του Eurogroup.

«Μετά την απόφαση του Eurogroup ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από την ΕΚΤ. Πλέον υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις και είναι κατά την εκτίμησή μου θέμα χρόνου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Kontranews.

Παράλληλα, τονίζει τη σημασία της απόφασης για ρήτρα ανάπτυξης που συνδέει τα μέτρα για την απομείωση του χρέους με τη μεταβολή των ρυθμών ανάπτυξης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «όλοι πλέον έχουμε άμεσο συμφέρον να υπάρχουν υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης».

Ο κ. Σπίρτζης σημειώνει ότι για να επιτευχθεί ο στόχος της δίκαιης ανάπτυξης πρέπει να υπάρχει στρατηγικό σχέδιο αναγκαίων υποδομών που εισφέρουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και της κοινωνίας.

Σημειώνει ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός μικρών και μεγάλων έργων, αλλά: «υπάρχει ο διαχωρισμός έργων που υπηρετούν τους πολλούς, την κοινωνία, τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις και έργων που δεν επιστρέφουν την κοινωνία αλλά σε συγκεκριμένα συμφέροντα τις αξίες που επενδύθηκαν.

Τονίζει πως «δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει μεγάλη διασπορά των έργων και να σταματήσει η συσσώρευση των έργων σε λίγες εταιρείες».