Skip to main content

Σπίρτζης: Έχω πρόταση οριστικής λύσης σε ΟΑΣΘ-Άμεσα ο μισθός Αυγούστου

Ο υπουργός Μεταφορών είπε ότι μόλις διαπιστωθεί ότι πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι για τον Ιούλιο θα καταβάλει τα δεδουλευμένα του Αυγούστου.

Τη δέσμευσή του ότι θα πληρώσει τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ και για τον Αύγουστο, μόλις διαπιστωθεί ότι τα δεδουλευμένα του Ιουλίου έχουν μπει στους λογαριασμούς τους, εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ3 ο κ. Σπίρτζης προανήγγειλε οριστική λύση για τη «γάγγραινα των 60 χρόνων» που ταλαιπωρεί τη Θεσσαλονίκη.

«Τα δεδουλευμένα του Ιουλίου για τους εργαζόμενους μπήκαν σήμερα σε λογαριασμό του ΟΑΣΘ. Άμεσα επιθεωρητές θα δουν αν μπήκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς των εργαζομένων και αν μπήκαν όλα. Εάν όλα γίνουν σωστά θα καταβληθεί και το μηνιάτικο του Αυγούστου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες οι εργαζόμενοι θα είναι απλήρωτοι για τον Σεπτέμβριο και αν θα τους πληρώσει είπε: «Ο ΟΑΣΘ δεν έχει έσοδα; Είναι μια ιδιωτική εταιρεία, να ρωτήσετε τη διοίκηση εάν και γιατί δεν θα πληρώσει τους εργαζόμενους για τον Σεπτέμβριο. Δεν μπορεί να απολογείται η κυβέρνηση για την κακοδιαχείριση ενός ιδιωτικού οργανισμού».

Ερωτηθείς για το ποια είναι η επόμενη ημέρα για την αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως δεν είναι πρωταρχικός του στόχος η καταγγελία της σύμβασης, η οποία ωστόσο είπε πως ελέγχεται νομικά σε ορισμένα σημεία της, όπως στον χρόνο μέχρι τον οποίο θα ισχύει το μονοπώλιο. Επανέλαβε πως έχει πρόταση για οριστική λύση, την οποία ωστόσο είπε πως δεν θα ανακοινώσει ακόμη. «Είναι πάρα πολύ κοντά η λύση για το ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης και θα ανακοινωθεί την ώρα που πρέπει. Τα ψέματα τελείωσαν. Οι επιβάτες της Θεσσαλονίκης ταλαιπωρούνται για 60 χρόνια από τον εκβιασμό, την σπατάλη και την κακοδιαχείριση στον ΟΑΣΘ. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», υπογράμμισε.