Skip to main content

Σπίρτζης: Συζητάμε όλες τις προτάσεις, μόνο με τα αστικά στον δρόμο

Ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε ότι θα περιμένει τις προτάσεις της διοίκησης του ΟΑΣΘ, όπως και των εργαζομένων πριν τη συζήτηση του ν/σχ

«Να σταματήσει ο ΟΑΣΘ να λεηλατεί την περιουσία του ελληνικού δημοσίου και να πληρώσει του εργαζομένους», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, όταν δημοσιογράφοι του ζήτησαν να διευκρινίσει τα όσα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για εκκαθάριση του Οργανισμού.

Ο υπουργός δήλωσε ότι θα περιμένει τις προτάσεις της διοίκησης του ΟΑΣΘ, όπως και των εργαζομένων, που φαίνεται, όπως είπε, ότι διαφοροποιούνται από τη διοίκησή τους, προκειμένου να συζητηθεί το σχέδιο νόμου, που προτίθεται το υπουργείο να φέρει στη Βουλή.

Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης, αυτές τις ημέρες συζητήσαμε με φορείς της αυτοδιοίκησης και παραγωγικούς φορείς. «Εάν ο ΟΑΣΘ, ως σύνολο, δεν αναστατώσει για ακόμα μια φορά την καθημερινότητα και τη ζωή της πόλης, θα περιμένουμε τις προτάσεις της διοίκησης και των εργαζομένων», σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν τα αιτήματα των εργαζομένων είναι δίκαια, ο κ. Σπίρτζης είπε «η διοίκηση πρέπει να πληρώσει, έχουν απόλυτο δίκιο οι εργαζόμενοι, ο Οργανισμός επιδοτείται με εκατομμύρια από το ελληνικό δημόσιο» και πρόσθεσε: «Έχουν δίκιο, αλλά είναι άλλο πράγμα να αναστατώνουν κάθε τρεις και λίγο την πόλη όποτε περιμένουν την υπογραφή μιας απόφασης ή να πάρουν κάποια χρήματα», υπογράμμισε, σημειώνοντας ότι «οι επιδοτήσεις του ΟΑΣΘ από το υπουργείο Μεταφορών δεν αργούν ούτε μια ώρα, αλλά δίνονται συνήθως νωρίτερα».  

Οι Θεσσαλονικείς δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τη διαδικασία εκκαθάρισης, αφού, όπως υποστήριξε ο υπουργός, η εκκαθάριση του ΟΑΣΘ θα γίνει εν λειτουργία. Συμπλήρωσε δε ότι «η εκκαθάριση του Οργανισμού θα γίνει όπως και η ίδρυσή του. Το 2010 έπρεπε να παραδοθεί όλη η περιουσία του ΟΑΣΘ στο ελληνικό δημόσιο, αλλά αφού οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι η ολοκλήρωση της σύμβασης είναι στο τέλος του 2019, άρα τότε, θα ολοκληρωθεί και η εκκαθάριση».

Ο κ. Σπίρτζης ερωτήθηκε και για τις δηλώσεις που έκανε σχετικά με καθυστερήσεις στο έργο του Μετρό στο σκέλος των αρχαιολογικών ερευνών. «Είναι βέβαιο ότι έχουμε πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, όπως στη δουλειά στα σκάμματα αλλά και όταν είναι να καθαρογραφούν αποφάσεις από το ΚΑΣ. Έχουν δοθεί 130 εκατ. για την αρχαιολογική έρευνα στο Μετρό. «Είναι ντροπή, είτε λέγεται ΟΑΣΘ, είτε Αρχαιολογία, να μην έχουμε πόρους να κατασκευάσουμε ένα σχολείο στη Θεσσαλονίκη», σημείωσε.