Skip to main content

Σπίρτζης: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ να κατέβουν μαζί σε ενιαίο ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές

«Εύχομαι να μην προχωρήσουν οι διαγραφές και να πέσουν οι τόνοι, παρότι που διαφωνώ κάθετα οριζόντια και διαγώνια στην ουσία αυτών που λέγονται και στον τρόπο που λέγονται», τόνισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρόταση περί συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες ευρωεκλογές επανέφερε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος την ίδια στιγμή χαρακτήρισε «αστειότητες» όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες περί τρολ.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για συνεργασία όχι μόνο ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ανθρώπων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου που έχουν ιδιωτεύσει απογοητευμένοι μαζί με ανεξάρτητες κινήσεις της κοινωνίας.

Μάλιστα, ο κ. Σπίρτζης προειδοποίησε ότι στην αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος οι δυο πόλοι στη χώρα να είναι Δεξιά και ακροδεξιά.

«Να κατεβούν ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ μαζί σε ενιαίο ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές με συγκεκριμένη ατζέντα. Ο λαός θα κρίνει αν επιδοκιμάζει ή αποδοκιμάζει αυτή τη συνεργασία. Χρειάζεται συσπείρωση της Κεντροαριστεράς», υπογράμμισε εκ νέου ο κ. Σπίρτζης.

Και εξήγησε: «Σήμερα έχουμε δύο κόμματα που θέλουν, αλλά δεν δείχνουν να διεκδικούν. Για να γίνει αυτό εφικτό, θα πρέπει να έχουμε μεγάλο πόλο μετά τα τελευταία αποτελέσματα. Είχαμε στρατηγική ήττα. Από το 32% πήγαμε στις δεύτερες εκλογές στο 17%. Δεν έχουμε την πολυτέλεια διαφορετικές εκφράσεις του προοδευτικού κόσμου να είναι διαιρεμένες. Οφείλουμε να αφήσουμε τις διαιρέσεις, να βρούμε κοινή πλατφόρμα και πλαίσιο και να ομογενοποιηθούμε».

Προειδοποίησε επίσης ότι, αν κάτι τέτοιο δεν συμβεί συγκροτημένα από τα δύο μεγάλα κόμματα της Κεντροαριστεράς, υπάρχουν δύο εκδοχές: «Ή να ληφθούν πρωτοβουλίες και να ανταποκριθεί μια μεγάλη βάση του ελληνικού λαού, και της Κεντροδεξιάς ακόμα, γιατί οι πολιτικές της κυβέρνησης  Μητσοτάκη δεν είναι αποδεκτές όπως φάνηκε και στις εκλογές, κυρίως τις αυτοδιοικητικές. Ή θα ακολουθήσουμε τον δρόμο της Ιταλίας και της Γαλλίας, δηλαδή οι δύο πόλοι θα είναι η Δεξιά και η ακροδεξιά».

Όσον αφορά τη συζήτηση περί τρολ που άνοιξε στον δημόσιο διάλογο τις τελευταίες μέρες, με αφορμή αναφορές του Πάνου Σκουρλέτη, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε: «Τα περί τρολ στο διαδίκτυο είναι αστειότητες. Και νομίζω ότι, αν ο Πάνος Σκουρλέτης ή οποιοσδήποτε άλλος ήθελε να κάνει τέτοιου είδους κριτική, πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του». Ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξής του σχολίασε ότι «αν έχει η “Ομπρέλα” τρολ να μας το πει ο κ. Σκουρλέτης».

Ερωτηθείς για τον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε ότι «αφού κατά τη γνώμη μου έκανε το λάθος που παραιτήθηκε, καλώς τηρεί πολύ προσεκτική στάση».

«Εύχομαι να μην προχωρήσουν οι διαγραφές και να πέσουν οι τόνοι, παρότι που διαφωνώ κάθετα οριζόντια και διαγώνια στην ουσία αυτών που λέγονται και στον τρόπο που λέγονται. Δεν είναι δυνατόν να αμφισβητείται ο Στέφανος Κασσελάκης. Γίνεται να μην αποδεχθείς το αποτέλεσμα; Οι διαφωνούντες οφείλουν να κάνουν δημόσια την αυτοκριτική τους», είπε διευκρινίζοντας ότι «δεν έχει δοκιμαστεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ».

Ερωτηθείς «θα πάτε στις εκλογές με σήμα τον ήλιο;» απάντησε χαριτολογώντας «εμένα προσωπικά καθόλου δεν θα είχα αντίρρηση να πάμε με τον ήλιο, μπορεί να είναι κόκκινος, να έχει 9 ακτίνες (…) και να είναι κόκκινος».