Skip to main content

Σπίρτζης για ΟΑΣΘ: Πάλι κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους;

Γιατί να γίνουν κινητοποιήσεις εφόσον υπήρξε συμφωνία μεταξύ ΟΑΣΘ και δημοσίου αναρωτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών.

Σκάνδαλο χαρακτήρισε για ακόμη μια φορά τον ΟΑΣΘ, ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην ΕΡΤ σήμερα το πρωί.

Αναφερόμενος στο κόστος του ΟΑΣΘ, ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης, που μάλιστα είναι ιδιωτικές, να κοστίζουν πέντε φορές περισσότερο από αυτές της Αθήνας που είναι και δημόσιες.

Ερωτηθείς για τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλαν οι εργαζόμενοι σε περίπτωση μη καταβολής των μισθών τους, ο κ. Σπίρτζης αναφώνησε «Πάλι κινητοποιήσεις;» και επισήμανε ότι πριν λίγο καιρό συμφωνήθηκε να δώσει το ελληνικό δημόσιο προκαταβολικά, δύο δόσεις προκειμένου να καλυφθούν οι μισθοί των ανθρώπων που έχουν δουλέψει.

«Τώρα γιατί κάνουν κινητοποιήσεις;» αναρωτήθηκε ο υπουργός.

Ακόμα χαρακτήρισε πάγια τακτική που συναντάται στη Θεσσαλονίκη οι ιδιοκτήτες να βγάζουν τους εργαζομένους στους δρόμους για να ασκήσουν πίεση στην κυβέρνηση και την κοινωνία.

«Μέρος των εργαζομένων του ΟΑΣΘ είναι μέτοχοι του ΟΑΣΘ και πολύ μεγάλο ποσοστό είναι συγγενείς μετόχων του ΟΑΣΘ» σχολίασε τέλος ο κ. Σπίρτζης.