Skip to main content

Σπίρτζης: Κι εγώ στηρίζω την «Βeat» αλλά πρέπει να υπάρχουν κανόνες

Στόχος της νομοθετικής ρύθμισης δεν είναι να προωθήσει συνδικαλιστικά συμφέροντα, ανέφερε - Τι δήλωσε για την αποζημίωση που ζητά η Fraport

Την ανάγκη «να εφαρμοστούν και στη χώρα μας αυτά που προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και να μην συνεχίζουν να υπάρχουν οι σκιές που άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις», υπογράμμισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στο «Ε», σχολιάζοντας τις προωθούμενες αλλαγές στο πεδίο των ηλεκτρονικών εφαρμογών για την επιλογή ταξί, όπως η taxibeat.

«Και εγώ στηρίζω την "beat" αλλά πρέπει να υπάρχουν κανόνες» δήλωσε ο κ. Σπίρτζης.

Ο υπουργός έθεσε πάντως το θέμα που δημιουργείται με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα - και θα πρέπει η Αρχή να ερωτηθεί σχετικά- καθώς η συγκεκριμένη πλατφόρμα δημοσιεύει φωτογραφία του οδηγού ταξί ενώ επιτρέπει και την δημοσίευση αξιολογήσεών του. Είπε επίσης ότι στόχος της νομοθετικής ρύθμισης δεν είναι να προωθήσει συνδικαλιστικά συμφέροντα και διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει ουσιαστικός διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

«Δεν έχει δίκιο η Fraport»

Σε σχέση με το ζήτημα των πρόσθετων διεκδικήσεων ύψους 78 εκατομμυρίων από την Fraport, ως αποζημίωση για την κατάσταση των αεροδρομίων, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε:

«Δεν έχει δίκιο η Fraport. Έχουμε απαντήσει θεσμικά στα ζητήματα που θέτει. Υπάρχουν οι θεσμικές διαδικαστικές να αντιμετωπιστούν όλα αυτά που θέτει η εταιρεία».

«Κοινός μας στόχος είναι η ανάπτυξη των Ελληνικών Αεροδρομίων» πρόσθεσε ο κ. Σπίρτζης.

Αναφερόμενος στο θέμα του Αεροδρομίου του Ελληνικού ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι «πρέπει να συμβάλουμε όλοι να ολοκληρωθούν γρήγορα οι αδειοδοτικές διαδικαστικές γιατί πρόκειται για πολύ μεγάλη επένδυση αλλά να υπάρχει σεβασμός και στην επιστήμη και στην νομοθεσία». «Διαφορετικά , πρόσθεσε, αυτό μπορεί να αποβεί σε βάρος της ίδιας της επένδυσης».

Όπως είπε ο υπουργός, «πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες επιστήμονες και να συμβάλουμε όλοι ώστε να συντμηθούν οι χρόνοι για να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την επένδυση».
«Επίσης να τηρήσουμε τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία και την επιστήμη αλλά να μην βλάψουμε το δημόσιο συμφέρον», πρόσθεσε.