Skip to main content

Σπίρτζης: Κανένας λόγος ανησυχίας, ομαλά τα φαινόμενα στην Κω

O κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι δεν υπάρχουν βλάβες στην οδοποιία καθώς και πως τα κτήρια άντεξαν, ενώ στα νεότερα δεν υπάρχει ούτε ρωγμή.

Το νησί της Κω δεν έχει υποστεί εκτεταμένες βλάβες, οι υποδομές του έχουν αντέξει, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Νεκτάριο Σαντορινιό, προκειμένου να ενημερώσουν τους δημοσιογράφους για την κατάσταση που επικρατεί στην Κω μετά τον σεισμό των 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

O κ. Σπίρτζης σημείωσε ότι δεν υπάρχουν βλάβες στην οδοποιία καθώς και πως τα κτήρια άντεξαν, επισημαίνοντας μάλιστα ότι στα νεότερα κτήρια δεν υπάρχει ούτε ρωγμή.

Επομένως, πρόσθεσε, δεν υπάρχει κανένας λόγος να έχουμε πολύ μεγάλη ανησυχία, λέγοντας πάντως πως οι κάτοικοι της Κω δεν πρέπει να εφησυχάζουν για τα επόμενα δύο 24ωρα. Πρόσθεσε ωστόσο πως βάσει της ενημέρωσης που έχει από τους σεισμολόγους, το φαινόμενο εξελίσσεται ομαλά.

Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε πως ήδη έχει μεταβεί στο νησί κλιμάκιο αρκετών μηχανικών, ενώ αναφερόμενος στις ζημιές που έχει υποστεί το λιμάνι, έγινε γνωστό ότι το απόγευμα θα μεταβούν στην Κω τέσσερις μηχανικοί - λιμενολόγοι.

Στη συνέντευξη Τύπου βρέθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αφότου εξέφρασε τα συλληπητήρια στους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους, σημείωσε ότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο, ζητώντας να αποφύγουμε τη δραματοποίηση και συστήνοντας ψυχραιμία, αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα:

«Για την κυβέρνηση πρώτη προτεραιότητα είναι η γρήγορη αποκατάσταση του νησιού. Η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί και βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο. Η όλη κατάσταση δεν προσφέρεται για επικοινωνιακή εκμετάλλευση. Λόγω καλοκαιρινής περιόδου πρέπει να αποφύγουμε την δραματοποίηση. Θέλω να συστήσω ψυχραιμία και στο πολιτικό σύστημα και στα μέσα ενημέρωσης. Οι πολίτες να μην δίνουν βάση σε φήμες και δημοσιεύματα. Πρέπει να ενημερώνονται μόνο από τις επίσημες φωνές».