Skip to main content

Σπίρτζης: Η σεισμική ακολουθία στο Αιγαίο εξελίσσεται ομαλά

Είμαστε σε επικοινωνία με την περιφερειάρχη, τον Δήμο και τις τοπικές υπηρεσίες. Μέχρι στιγμής υπάρχουν ελάχιστοι ελαφρά τραυματίες, είπε ο υπουργός.

Για ομαλή εξέλιξη της σεισμικής ακολουθίας στο Ανατολικό Αιγαίο μεταξύ Λέσβου και Χίου έκανε λόγο ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στη Βουλή.

«Μέχρι στιγμής υπάρχουν ελάχιστοι ελαφρά τραυματίες. Οι σεισμολόγοι μας ενημερώνουν ότι εξελίσσεται ομαλά η σεισμική ακολουθία» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός ενημερώνοντας την Βουλή για να προσθέσει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες σπεύδουν στις πληγείσες περιοχές για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και πως υπάρχει συνεργασία των υπουργείων Παιδείας και Υποδομών για να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα σε σχολικά κτήρια αλλά και το ζήτημα της ολοκλήρωσης των Πανελλαδικών εξετάσεων.

«Είμαστε σε επικοινωνία με την περιφερειάρχη, τον Δήμο και τις τοπικές υπηρεσίες. Εφυγε κλιμάκιο με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ της μονάδας φυσικών καταστροφών και μηχανικοί υποδομών. Το βράδυ με τακτική πτήση θα φθάσει κλιμάκιο για τον έλεγχο των σχολικών κτηρίων ενώ με το υπουργείο Παιδείας θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα Πανελλαδικών εξετάσεων».